slatko i prefino Fritule tako mekane da se tope u ustima: imamo provjeren ‘brzinski‘ recept za tradicionalnu slasticu, neće vas iznevjeriti! Tražite li ideju za nešto slatko za poslužiti nakon ručka, nudimo vam jednostavno rješenje: dobre, drage, starinske fritule s jogurtom! Recept za brze i jednostavne fritule s jogurtom tako mekane da se tope u ustima dobili smo od Janette Razum koju pratimo na stranici Slatki svijet kuhanja i na Instagramu Slatki svijet. Janette nam savjetuje da ako želimo u tijesto možemo dodati i malo grožđica. Mi svakako hoćemo! --- ...
tako neodoljiva Proslavite Svjetski dan pizze savršeno ispečenom domaćom! Imamo genijalno usavršen recept poznatog dalmatinskog chefa Sretan vam Svjetski dan pizze! Niste znali da i to postoji? Pa zar nije logično, pizza je jedno od najpopularnijih jela na planeti, uživa zaštitu UNESCO-a, a sve da i nije tako, jednostavno, zaslužuje da joj odamo počast. E pa odajte joj je i vi, a mi vam predlažemo da to napravite savršeno pečenom domaćom pizzom. Za recept se ne brinite, imamo jedan koji baš odgovara prilici. Dao nam ga je poznati šibenski ...
super kombinacija Ovakve krafne još niste probali! U središtu mekog i mirisnog tijesta krije se prefini nadjev kakav ne biste očekivali... Čini nam se da posljednjih dana svi rade krafne. Gdje se god okrenemo, eto novog recepta. Pa smo vidjeli krafne s kremom od vanilije, krafne s marmeladom, krafne s Nutellom, krafne s Linoladom... ali do sad nismo naišli na ovako nešto. Krafne punjene nadjevom od jabuka i cimeta, pa još uvaljane u mješavinu šećera i cimeta, kako vam to zvuči? Nama se čini jako zanimljivim pa ćemo toj ideji definitivno dati šansu. Dala nam ju je Nina ...
isprobajte i guštajte Za fritule ukusne i sočne kao nikad do sad potreban vam je samo jedan dodatak: dobili smo super recpet, ovo mijenja sve Tko može odoljeti svježe pečenim fritulama? Malo tko! Vruće, slasne i mekane fritulice redovito se potamane prije nego se uopće stignu ohladiti. Svi mi imamo svoje omiljene obiteljske recepte, no idući put kad vam se budu jele fritule (sad?), dajte šansu ovome. Riječ je o talijanskom receptu za njihovu inačicu fritula koje se zovu castagnole, a za razliku od naših umaju jedan zanimljiv dodatak: sir ricottu. Zahvaljujući ricotti, ...
ideja za ručak Goveđi gulaš pun divnih začina baš će vas lijepo zagrijati: imamo recept za pet, ovo je pravo zimsko jelo bogatog okusa Što ćete danas kuhati? Razmišljate li o nečem vrućem, gustom, ukusnom i zasitnom, jedna od ideja koje su vam pale napamet sigurno je gulaš. Dobri stari gulaš, klasik na kojem su odrasle generacije uvijek je dobar izbor, osobito kad je hladno i kad nam treba malo okrjepe i utjehe. No da sve ne bi bilo isto i uobičajeno, naš prijedlog je jedna malo drugačija inačica gulaša. Ova se priprema s puno, puno začina i poslužuje s kiselim ...
maritozzi I Hrvati su poludjeli za njima! Imamo recept za pecivo punjeno raskošnom kremom zbog kojeg ćete se zaljubiti u ‘supružiće‘ Prije točno godinu dana pisali smo vam o maritozzima, talijanskim kolačima od mekanog tijesta punjenima tučenim slatkim vrhnjem, ne sluteći da će, vjerojatno zahvaljujući tome što ih je u međuvremenu u ponudu uvela jedna zagrebačka slastičarnica, postati ogroman hit i na našim prostorima. U posljednje vrijeme nema tko nije objavio barem fotografiju zamamnih maritozza, a pronašli smo i nekoliko recepata. Onaj koji nas je najviše ...
jeste li je probali? Tako zdrava i ukusna, a još i pomaže u mršavljenju! Jasno je zašto je ova namirnica hit, znamo recept u kojem je prefina U razdoblju smo godine kad su osobito na cijeni dvije naoko sasvim dijametralno suprotne vrste hrane: s jedne strane tu je ona koja je ukusna, zasitna i lijepo grije, a s druge ona koja pomaže mršavljenju. Je li uopće moguće pronaći namirnicu koja se uklapa u obje kategorije? O, da. Jedna od takvih je leća i to crna. Vrsta koja u nast tek dobiva na popularnosti od klasične se smeđe razlikuje po boji i obliku, a od već dobro poznate ...
win-win-win situacija Brzo gotova, ukusna i zdrava tjestenina: lako je možete uklopiti u dijetalni režim prehrane i guštati bez grižnje savjesti Nutricionisti nam stalno poručuju da bismo trebali jesti više povrća, a manje tjestenine. No mi baš volimo tjesteninu. Kako pomiriti ova dva kontradiktorna stava? Najbolje u jednom super receptu. S obzirom da uključuje i pancetu, koja je odnedavno od stručnjaka za prehranu opet dobila zeleno svjetlo, to je ne win-win, nego win-win-win situacija! I još jedan savjet: pokušavate li paziti na težinu, ali biste ipak rado pojeli nešto poput ...
strpljenje se isplati Sasvim obična sobna biljka ima nestvarno lijep i vrlo neobičan cvijet. Evo kako ćete je motivirati da vam procvjeta! Još jedan dokaz da se strpljenje isplati je ehmeja (Aechmea fasciata), biljka iz porodice bromelija, poznata i kao srebrna vaza ili biljka urna, koja u početku, kao mlada biljčica izgleda sasvim obično, no uz pravilnu njegu postaje prava ljepotica srebrnastog lišća prošaranog delikatnimm linijama koja, kao šećer na kraju, strpljivom i pažljivom njegovatelju na uvid i uživanje daje gotovo nestvarno lijep cvijet. Ova ...
imamo recept Domaća Nutella od pistacija apsolutno je savršena: kremasta je i puna okusa, a ljubi se s palačinkama, kolačima i kruhom Obožavamo sve varijante namaza od prženih lješnjaka i čokolade, bilo da je riječ o kupovnima, poput Nutelle, ili pak o domaćima, ali jeste li znali da se nevjerojatno ukusan namaz može napraviti od pistacija? Baš kao i u slučaju Nutelle, osim osnovne sirovine - u ovom sličaju pistacija - trebat će vam još par dodataka: mlijeko, maslac, šećer i, umjesto mliječne, bijela čokolada. Ova slasna mješavina maže se na palačinke, ...
bolje ne može Savršen zimski ručak: imamo recept za sočan pečeni buncek tako mekan da se topi u ustima! A ni prilozi mu nisu za bacit‘ Jedna od delikatesa baš savršenih za hladno vrijeme je buncek. Slastan, prožet neodoljivim mirisom dima i - ako se pripremi kao treba - tako mekan da se topi u ustima. Upravo je ova zadnja stavka najzeznutiji dio pripreme (dobrog) bunceka: ponekad štošta pođe po zlu, a rezultat je žilav i gumast. Kako biste bili sigurni da će vam buncek biti baš savršen, osim kvalitetnog suhomesnatog proizvoda trebat će vam i strpljenje - jer u ovom ...
domaće su najbolje Pahuljasto meke i mirisne: meštrovica od slatkoga dala nam je recept za krafne, oduševili su nas dodaci za još ljepšu aromu Obožavamo miris i okus svježe pečenih krafni, momentalno nas vraća u djetinjstvo i slatke, nevine dane u kojima nam se činilo da su krafne tim bolje što su posute debljim slojem šećera. Vremena se mijenjaju, svjesnost o štetnosti šećera sad nam kvari užitak, ali ipak, s vremena na vrijeme trebamo si malo udovoljiti i počastiti se vrućim, mekim i mirisnim krafnama. Savjetujemo vam da si udovoljite što prije, jer, uostalom, ...
savršen spoj Vruće, kripno i s puno, puno sira: imamo recept za upravo ono što vam treba, ovo jelo grije, tješi i popravlja raspoloženje Hladno je, kraj je radnog tjedna i svima nam treba malo utjehe, topline i ljubavi. Ako ništa, a onda barem u pjatu. Slažete li se s nama, onda ste vjerojatno već u potrazi za receptom za nešto vruće, kripno i jako ukusno, a mi imamo ideju koja ispunjava sve te uvjete. Tartiflette je specijalitet omiljen u planinskim krajevima Francuske, a riječ je o svojevrsnom složencu od krumpira, luka, pancete i puno, puno sira vrste reblochon (a to ...
hit biljka Gumijevac sjajnog lišća nova je zvijezda sobnog bilja! Doznali smo sve što o njemu treba znati, kao i gdje se može nabaviti Kako provodimo sve više vremena u zatvorenome, sobne su nam biljke sve zanimljivije, a kako i po pitanju sobnog bilja postoje trendovi, neke su nam od njih zanimljivije od drugih. Želite li da vaša zbirka živatnog zelenila izaziva znatiželjne i pomalo zavisne poglede, obratit ćete pažnju na to koje su trenutno najpopularnije. Nedavno smo vam pisali kako raste popularnost strelicije u ulozi sobne biljke (podsjetite se ovdje), a još jedan ...
bolje ne može Obožavani slanutak u ovom receptu postaje prava delicija! Probajte jelo koje nam je preporučila omiljena splitska chefica Malo što nam tijekom zime tako lijepo prija kao pun pjat tople, domaće spize na žlicu: već nakon prvih par zalogaja cijelim vam se tijelom razlije neka neodoljiva milina. U sezoni fažola, gulaša, gustih juha i svakovrsnih variva, recepti poput ovog koji vam donosimo u nastavku itekako su na cijeni. U glavnoj ulozi je slanutak, jeftina i zdrava namirnica iz porodice mahunarki o čijem smo vam blagotvornom djelovanju jučer pisali (tu se ...
uživancija Najbolji je sendvič iz domaćeg somuna! Dobili smo recept za lepinje mekane poput pamuka, čime god ih punili guštat ćete Dogodi li vam se ponekad da vas cijeli dan drži želja za dobrim sendvičem? Ne nekom bezveznom feticom premazanom nečim usput i s komadićem nekog ostatka ostataka iz hladnjaka ili, uh, teško je o tome i misliti, nekim navodno zdravim nadjevom bez šušta i gušta, nego pravim, sočnim sendvičem zbog kojeg biste se čak im po buri zaputili u kupovinu? Ako ste upravo u tom filmu, najlakše je, naravno, skoknuti u pekaru i kupiti bublicu ili ...
likarija u pjatu Jeftine, zasitne i jako, jako zdrave: puno je razloga zašto treba često jesti mahunarke, a jedan od njih je i ovaj recept Jeste li već čuli savjet da bismo što češće trebali jesti mahunarke? Ako ih volite i često ih jedete činite sebi puno dobra, jer osim što su jako ukusne, mahunarke poput graha, leće, slanutka i graška su ključne u zdravoj prehrani i imaju mnoge dobrobiti za organizam, a pored toga su raznovrsne, mogu se pripremiti na mali miljun načina, dugog su roka trajanja i poprilično su jeftine. Mahunarke su pažnju zaslužile svojim ...
rezultat eksperimenta Sasvim posebna torta ima najkremastije središte, a uopće nema koru: dobili smo recept za desert koji obožavaju mlijuni Torta od sira upravo je ono što nam treba za razvedriti dosadan zimski dan. Tko joj uopće može odoljeti, čak i bez zime i dosade? Ako ste raspoloženi za isprobati nešto novo, predlažemo vam da umjesto uobičajenog cheesecakea u njujorškom stilu ispečete baskijsku tortu od sira, kolač nježne teksture nalik na puding i zapečenog, karameliziranog vrha. Popularan pod nazivom Burnt Basque cheesecake, ovaj je desert dobio svoje inačice ...
ideja za ručak Najsočniji odresci od ekonomične vrste mesa spremaju se u pećnici! Recept je brzinski, a jelo možete čuvati nekoliko dana Dok cijene divljaju mnogi će se odlučiti na zamjenu skipljih namirnica jeftinijima pa tako u posljednje vrijeme svinjetina po popularnosti itekako "šije" junetinu, janjetinu i piletinu. A bit će nešto i u tome što je jako ukusna, ako se dobro pripremi. Ako, jer kad je riječ o svinjetini, posebno odrescima, lako je završiti s potpuno nezadovoljavajućim rezultatom - suhim, žilavim, bljutavim i nimalo zanimljivim komadima mesa koje je ...
o njima svi pričaju Pet trendova u uređenju interijera koji će obilježiti 2023. godinu: za mnoge od njih ne morate se baciti u veliki trošak! Početkom godine uvijek se puno govori o novim trendovima, a u ovo doba mnogi se odlučuju na renoviranje ili ga barem planiraju, moleći boga da na vrijeme ulove meštre i da sve skupa završi prije nego li počne turistička sezona i dođu ljetne vrućine. Stoga, zanimaju li vas trendovi u uređenju prostora, izdvojili smo nekoliko njih koji se u zadnje vrijeme najviše spominju ili će se, prema najavama dizajnera, tek spominjati - ukratko, ...
tko je za cannole? Hrskave rolice pune najkremastije kreme: dobili smo recept za kultnu slasticu, jedan dodatak sve podiže na novu razinu Puno smo puta na malim i velikim ekranima vidjeli cannole, hrskave rolice punjene kremastim nadjevom na bazi sira, no unatoč tome jako ih rijetko viđamo u ugostiteljskoj ponudi. Zapravo pravo je čudo što je tako, jer canoli vani uživaju kultni status. Ponajprije u Italiji, odakle potječu, a zatim na Malti gdje se nazivaju kannoli te u Albaniji gdje su poznati kao kanojët. Jako su omiljeni i u Sjedinjenim državama, gdje su obiteljska ...
tako lijepo grije Kulinarski klasik zbog kojeg ćete lizati prste: imamo i rješenje za povoljniju opciju, kao i za ručak za više dana Malo je koja namirnica tako izdašna i svestrana kao piletina. Što se sve može s njome napraviti teško je i nabrojiti - od pečene, pohane i grillane piletine do tjestenine s komadićima piletine, pilećeg paprikaša i drugih gustih, finih jela na žlicu kakava baš sad najviše volimo, a u kojima ta namirnica ima glavnu ulogu. Jedno od njih je pileći gulaš, klasik kojem popularnost ne blijedi i koji samo kod onih koji ga ne znaju dobro ...
upalite pećnicu! Mnogima je draža od pizze: imamo super recept za najsočniju verziju slavne slane pite, jedan sastojak daje joj posebnu draž Baš je lijepo zaključiti hladni vikend vrućom slanom pitom, zar ne? Burek, gibanica, pizza... teško se i odlučiti. Naš prijedlog je nešto sasvim drugo, a opet iz iste kategorije. Quiche. I to kakav... Imamo baš super recept za quiche čije je tijesto pahuljasto i podatno, a nadjev je pun okusa. Posebnu zaslugu za ovo posljednje ima mladi luk, puno nježniji od standardnog žutog ili ljubičastog, zbog čega se super ljubi s lososom, ...
slatka iskušenja Šibenka Nina gušta kuhati i vodi super blog: sve nam je ispričala, otkrila recepte i mali trik bez kojeg baš ništa ne ide "Kuhanju je moj hobi, ljubav, nešto što me jako opušta i veseli, moj ispušni ventil" kaže nam Nikolina Bedrica iz Šibenika, čiji profil na Instagramu, Slatka iskušenja, rado pregledamo u potrazi za receptima koji lako uljepšaju dan. Jednostavni, lijepo objašnjeni i ilustrirani, brzo nas dovedu u slatko iskušenje. A mora se priznati i da ih Nina poprilično redovito objavljue, što je, s obzirom da je riječ o mami triju djevojčica i ...
kad vam se gricka... Mekane pogačice iz tave lako je napraviti, a najbolji su prijatelj slasnim nadjevima poput pršuta, sira i delikatesnih namaza Malo se što može mjeriti s mirisom svježe ispečenog kruha, no za peći kruh ponekad jednostavno nemamo dovoljno volje ni vremena. Taj zaključak redovito požalimo kad nas uhvati želja za grickanjem nečeg finog pa za tekve situacije - kad nam pod hitno treba brzi nadomjestak za kruh - vrijedi znati za alternative poput ove. Piadina je mekana talijanska pogačica od beskvasnog tijesta, promjera dvadesetak centimetara, Izvorno je jedno od ...
prava poslastica Ukusne, zasitne i pune sira: ove kremaste lazanje s mesom umjesto tjestenine sadrže prefini dodatak, dugo ćete biti siti! Zima nam napokon pokazuje zube, što znači da ćemo svojim zubima poželjeti zagristi u nešto toplo, sočno i zasitno. Razmišljate li isto kao mi, u narednim ćete danima zaboraviti na salatice i lagane juhice, a prednost ćete dati jelima poput gulaša, variva, kremastih tjestenina, lazanja... Mi vam danas predlažemo jelo koje je će vas lijepo zagrijati i zasititi, ali vas neće nakrcati lošim ugljikohidratima zbog kojih ćete za sat ...
naš odabir Ikea, Zara i H&M imaju predivne stvari za dom u novim kolekcijama: sve smo ih pregledali i odabrali najljepše! Uvijek nas veseli kupiti nešto novo za dom, pa makar sitnicu koja će unijeti malo svježine. To vrlo dobro znaju brendovi koji se bave opremom za kućanstvo pa nas svako malo mame novim kolekcijama. Na početku godine svoje su novitete predstavili i relativno povoljno brendovi - Ikea, Zara i H&M - pa smo im pažljivo razgledali ponudu i izdvojili artikle koji su nam se posebno svidjeli. --- ...
grickajte i uživajte Jedna zdjela i 15 minuta vremena: oduševili su nas neodoljivi prhki keksići s čokoladom čija je priprema prava dječja igra Najavljuju jako ružno vrijeme što znači da će svi oni bez viška želje za avanturama slobodno vrijeme pretežno provoditi kod kuće. A znamo što to znači: kad-tad past će im napamet da bi bilo tako lijepo nešto grickati dok gledaju serije, čitaju knjige ili jednostavno uživaju u onome što se tako poetično naziva dolce far niente. U takvim trenutcima nikome se ne da puno gnjaviti po kuhinji oko kompliciranih recepata, a još je manje ...
super savjeti Maštate o odmoru u Tajlandu ili Indoneziji? Evo kako pronaći najbolji smještaj, ne nasjesti na prijevare i nešto uštedjeti! Razdoblje između studenog i veljače najbolji je dio godine za posjetiti Tajland, Indoneziju i susjedne zemlje, a ljepote Jugoistočne Azije upravo su nam sada i najprimaljivije: dok vani pljušti kiša ili dere bura, misli tako lako lete prema dalekim, toplim destinacijama. Razmišljate li i vi o putovanju u te krajeve, dobro će vam doći savjeti putnika koji su ih posjetili. Nedavno smo vam prenijeli iskustva Šibenke koja je proputovala ...
savršenstvo Svi su poludjeli za juhom od tortelina: ovo je genijalan novi način za uživanje u prefinoj tjestenini! Imamo tri recepta U posljednje vrijeme čini nam se gdje god da pogledamo svi uživaju u juhi od tortelina. Čitajući recepte, jasno nam je zašto je tako popularna. Ideja je zapravo sasvim jednostavna (i logična) i pomaže nam učiniti običnu juhu, poput one od rajčica, tisuću puta zanimljivijom. Ujedno pruža novi način uživanja u prefinim tortelinima. Nudimo vam tri recepta pa birajte po svom guštu. Jednostavna juha od tortelina Sastojci 1 ...
savršena pavlova Pomažu li mandarine mršavljenju? Dodajte ih kolaču i provjerite! Dobili samo predivan recept za kremastu tortu s tim voćem Jeste li čuli za teoriju da nas mandarine čuvaju od debljanja? Navodno priskaču u pomoć probavi opterećenoj ugljikohidratima i mastima, ubrzavajući je i smanjujući negativni utjecaj djelovanja takve hrane na stijenke crijeva, zbog čega nam se sve to skupa manje "prima". Ako je ovo točno, onda bi svi (mi) ljubitelji slatkoga s problemom grižnje savjesti i željom za skidanjem kojeg kilogramčića trebali u najdraže kolače dodati koju ...
‘mrsko‘ povrće Nevjerojatno su zdrave, a mogu biti jednako ukusne: sve što trebate znati o pripremi prokulica plus tri super recepta Pune su vitamina i vrijednih sastojaka, mogu biti prava kulinarska delikatesa, a na tako su lošem glasu. Prokulice, koje mnogi nazivaju "mrskim" povrćem i uporno ih zaobilaze u širokom luku, trebali bismo jesti što češće jer su sjajan izvor vitamina A, B, C, E i K, a sadrži i brojne minerale poput kalija, mangana, željeza, magnezija, bakra i kalcija te pored toga još i bjelančevine, vlakna, triptofan, lutein, ...
neodoljiva Ljepotica koju rado viđamo u vazi trenutno je vrlo popularna sobna biljka! Pogledajte samo kako dobro ‘figura‘ u pitaru Trendovi dolaze i prolaze, kako u modi, tako i u svemu ostalome, pa i po pitanju sobnog bilja koje je samo po sebi već nekoliko godina jedan zaseban trend pa se njegovim uzgojem danas zabavljaju čak i oni koji do jučer nisu razlikovali paprat od fikusa. Zanima li vas koje se sobno bilje trenutno smatra popularnim, dovoljno vam je pregledati društvene mreže, ali isto tako i web stranice i kataloge proizvođača namještaja i dekoracija za ...
jako dobra ideja Ovo je bomba! Čokoladna mousse torta postaje još zanimljivija zahvaljujući prefinom dodatku: dobili smo recept za peticu Čime bismo mogli uljepšati nedjelju, da bude baš onako kako treba, šećer na kraju tjedna? Pa, malo slatkog neće biti na odmet, zar ne? Slažete li se s nama, možda ste već odabrali i napravili (a možda već i pojeli) desert za ovu nedjelju, a ako još ne znate što biste, uzmite u obzir prijedlog blogerice Anamarije Habuš, o kojoj smo vam nedavno pisali. Anamarija, koju pratimo na blogu Mrvice sa stola i na Instagramu Tigerlilly47, ...
zasladite život Čokoladni tart s kremastim, raskošnim nadjevom poslužen uz sladoled od vanilije upravo je ono što vam treba. Evo recept! Dok se svi nešto prenemažu s dijetama i odricanjem jer se sada, kao, kaju što su se prejedali preko blagdana, vi udrite kontru. Ispecite raskošan i dekadentan tart od čokolade. Vikend je pred vratima, vrijeme je za malo uživanja. Ako vam se ne da gnjaviti s tijestom za pitu, poslužit će i podloga od mljevebnog keksa i maslaca kakvui inače koristimo za cheesecake. Možete koristiti i lisnato tijesto. Čokoladni tart Sastojci: 1 ...
vesuvio Ovaj recept za pripremu piletine ima kultni status: na ovaj je način savršeno pečena, a dodatni bonus je fantastičan umak S piletinom nikad nećete pogriješiti. To je činjenica. Samo trebate znati dobar recept. A jedan od takvih je ovaj, za piletinu Vesuvio, čiji bi vas naziv lako mogao zavarati. Uopće nije riječ o starinskom specijalitetu iz napuljskog kraja, riječ je o specijalitetu s jelovnika čikaškog restorana Vesuvio, omiljenog okupljališta tijekom 1930-ih. Skoro stotinu godina od kad se proslavila, piletina Vesuvio još uvijek uživa kultni ...
ideja za ručak Mjerili smo vrijeme: za pripremu ove fantastično ukusne tjestenine s kremastim umakom trebat će vam točno 15 minuta! Znate ono kad u receptu piše "gotovo za pola sata" ili "gotovo za čas"? Najčešće se pokaže da je riječ o bezobraznom pretjerivanju. Dok vrijeme curi, a jelo ne pokazuje ni najblaže naznake da bi uskoro moglo biti gotovo čovjek se lako zapita nešto u stilu "Je li do mene?" i posumnja u svoje kulinarske sposobnosti, čak i u osnovne motoričke vještine. Mi vam nećemo lagati, niti ćemo vas natjerati u očaj. Mjerili smo vrijeme. Za ...
sezona kajanja Pomaže u mršavljenju, uravnotežuje hormone, čisti kožu, jetru i probavu? Salata od sasvim običnog i jeftinog povrća nova je opsesija s društvenih mreža Jeste li primijetili kako svake godine u ovo doba nastupa svojevrsna sezona kajanja tijekom koje ispliva neko novo jelo, napitak ili namirnica kojem se pripisuje gotovo čudotvorna moć poništavanja posljedica svih pretjerivanja tijekom blagdana. Pri tome je gotovo ključno da je taj čudesni sastojak što prizemniji - sasvim logično, jer što je dostupniji i naoko benigniji, to će ga više ljudi isprobati i o tome pisati/pričati po ...
neodoljivo Nek‘ vam jutro miriše na kroasane! Dobili smo baš super recept i istražili priču o slavnom pecivu: jeste li znali da su za njegov izum krivi - Turci? Zamislite samo taj gušt: čim se probudite, za doručak vas čeka fini, mirisni, hrskavi kroasan. A ne morate niti skoknuti do pekare. Ovaj si gušt možete lako priuštiti: ispecite domaće kroasane po receptu koji smo dobili od Tonke Petričević, splitske zaljubljenice u kužinavanje koju smo vam nedavno predstavili. Na svom je Instagramu Tonka, reci ručak objavila upute za pripremu ove pekarske poslastice, a recept nas je zaintrigirao ne ...
tri super trika Tajna savršenog pirea: zaboravite gnječilicu za krumpir, ono što vam treba krije se u bakinoj kuhinji! Radite li ove uobičajene greške, ni to vam neće pomoći... Lako se praviti važan fensi-šmensi specijalitetima po receptima inih masterchefova, ali na sasvim običnim, svakodnevnim jelima poput pire-krumpira pokazuje se raspolaže li dotični kuhar (ili kuharica) vještinama vrijednim pažnje. Jer ako ne znaš spremiti najobičniji pire krumpir, što onda uopće znaš? A pripremiti sasvim običan pire krumpir nije baš tek tako, barem nije ako želite savršen rezultat. a za takav će vam biti potrebno ...
zaista djeluje Self-care nije samo ono što viđate na Instagramu. Zaboravite na kupke i čaše vina, ovo će vam puno brže i učinkovitije popraviti raspoloženje! Oni koji su pratili seriju "Život na sjeveru" možda će se sjetiti epizode u kojoj su neki od stanovnika zabačenog mjestašca Cicely usred mračne i duge subarktičke zime hodali okolo s lampicama prikačenima iznad čela. U vrijeme premijernog prikazivanja serije u nas se malo i nimalo govorilo o zimskom bluesu pa nam je cijela priča djelovala strahovito bizarno, no sad kad smo već dobro upućeni u posljedice nedostatka sunčeve ...
meke ko duša Tope se u ustima: jeste li čuli za turske pite? Dobili smo recept za neopisivo mekane i ukusne domaće lepinje, isprobajte ga odmah! Jeste li ikad čuli za turske pite? Riječ je o ljepinjama od dizanog tijesta koje su pahuljasto mekane i baš savršene za sve vrste sendviča. Zapravo, toliko su dobre da su neodoljive i onako, same. Da budemo iskreni, nije nimalo lako opisati koliko su dobre. Morat ćete se sami uvjeriti. Recept nam je dala Dragana Dujić, zaljubljenica u kiselo tijesto na čijem Instagramu 3,2,1 mijesi možete vidjeti kakve sve pekarske poslastice izrađuje ...
Sezona skijanja Ove godine na snijeg idemo bez maski, bez granica i s domaćom valutom! Pitanje je samo koje skijalište odabrati, a mi imamo prijedlog za pet Prvim ozbiljnijim zahlađenjem vremena i približavanjem zimskih praznika svi ljubitelji alpskih i zimskih aktivnosti počinju zaboravljati tople i ljetne dane, a niske temperature, kao i svake godine vraćaju im sjećanja na dane provedene na snijegu. Nije još vrijeme za spremanje sarmi, ali nije zgorega provjeriti opremu i odabrati destinaciju i termin za ovogodišnje snježne radosti. Što se termina tiče stvari su i ove godine vrlo jasne, ...
razmazite se Raskošna čokoladna poslastica s neodoljivim okusom blagdana: priprema se savršeno lako, a po potrebi može biti bez šećera, jaja, mlijeka i brašna! Ako vam još nije dosta blagdanskih slastica, ali vam je itekako dosta truda oko njihove izrade, imamo rješenje. I to kakvo... Ova čokoladna krema je, baš kako na svom Instagramu Burbon i borovnice piše njena autorica Nataša Rajčević - sve! Raskošna, kremasta, bogata okusima blagdana i što je najbolje, osim u podlozi, koju možete lako izostaviti ako vam ovakvi sastojci škode, ne sadrži rafinirani šećer, brašno, jaja ni mlijeko. ...
za poseban efekt Lijepe poput skulptura: ‘statement‘ lampe su veliki hit u uređenju interijera, priuštite si barem jedan primjerak - ili ga izradite sami! Veliki trend u uređenju interijera su stolne i podne lampe koje djeluju poput skulpture. Viđamo ih u različitim izvedbama - od onih povoljnijih, izrađenih od manje skupocjenih materijala i s potpisom pristupačnih brendova, do onih koje se cijene tisućama eura, zahvaljujući prepoznatljivom, prestižnom potpisu ili skupocjenim materijalima poput plemenitog mramora, dragocjenih kovina, sedefa, murano stakla. Detalj je to koji svatko može ...
jeftino i zdravo Snalažljivošću protiv bezobraznih poskupljenja: za ukusno, gusto varivo sve sastojke već imate, ovaj se recept baš ljubi s povrćem omiljenim u Dalmaciji! Dok cijene divljaju, najbolje nam se snaći s onim što već imamo u smočnici. Još je bolje ako znamo recepte poput ovoga, za gustu juhu, možda bolje reći varivo, puno sastojaka koji će blagotvorno djelovati na organizam umoran od blagdanskih bakanalija. Ljepota ovog recepta, osim u ekonomičnosti, leži u njegovoj prilagodljivosti. gotovo sve sastojke koje ćemo vam spomenuti možete nadomjestiti nečim drugim što vam je pri ruci. Nemate ...
nije vam dosta slatkog? Internet gori zbog torte - od palačinki. Do sad smo vidjeli i probali mnoge, ali ova ipak djeluje posebno, nikakvo čudo da je zaludila milijune Neki su recepti toliko smiješno jednostavni da nam se lako provuku ispod radara. Kod drugih upravo jednostavnost privlači pažnju. Pored tisuća i tisuća recepata za tortu od palačinki, jedan je za oko zapeo milijunima ljudi. Preciznije riječ je o točno 2,7 milijuna. A objavljen je prije samo tri tjedna, na YouTube kanalu Lieblingsdesserts. Što je u ovoj torti od palačinki toliko posebno? Pa, jasno je na prvu - izgleda drugačije. ...
idealan ručak ‘Sirotinjsko‘ jelo koje će vas preporoditi: oporavite se od feštanja uz nešto krepko, toplo, ljekovito i jako ukusno - imamo prijedlog za pet, guštat ćete Nakon što smo se nauživali "kripne" hrane, osobito ako smo u tome malo pretjerali, baš će nam dobro doći nešto jednostavno, toplo, na žlicu. Poput jote, starinskog, naoko pomalo sirotinjskog jela koje se, ako se pripremi kako treba može promaknuti u pravi specijalitet. I to specijalitet koji će vas preporoditi: sadrži kiseli kupus i grah, dvije namirnice na glasu kao blagotvorne za organizam, a osobito za probavni sustav (nemojte da ...
spektakl od slatkog Tri torte za doček Nove: dobili smo recepte koji obaraju s nogu, jedini je problem za koju se odlučiti... Torta za doček Nove godine posebna je kategorija u svijetu slastica. Mora biti spektakularna, raskošna, pomalo dekadentna i dovoljno primamljiva da je poželimo zagristi unatoč tome što smo se već nauživali drugog ića i pića. Čak ni specijalni efekti, poput prskalica, nisu na odmet, a po pitanju okusa sasvim je uputno provući neko od alkoholnih pića koja će se posluživati u istoj prilici ili pak ubaciti nešto kiselkasto i ...
5 super recepata Iskoristite ostatke blagdanske gozbe na najbolji mogući način: evo nekoliko ideja za slasna jela bez puno muke, guštat ćete! Ako vam je kojim slučajem preostalo ponešto hrane od blagdanskih specijaliteta, a ne da vam se više jesti "te jedno, te isto", doskočite dosadi pretvaranjem ostataka u nova, zanimljiva jela. Hranu već imate, trebaju vam samo dobre ideje, a mi ih imamo nekoliko... Složenac od ostataka pečenja Pored mesa (umjesto kojeg može poslužiti i pečena šunka) trebat će vam 5-6 krumpira, malo maslaca, 3 žlice brašna, 1 mali crveni luk, ...