Overlay
grickajte i uživajte

Jedna zdjela i 15 minuta vremena: oduševili su nas neodoljivi prhki keksići s čokoladom čija je priprema prava dječja igra

Piše Stil
Foto Nina Bedrica
19. siječnja 2023. - 14:31

Najavljuju jako ružno vrijeme što znači da će svi oni bez viška želje za avanturama slobodno vrijeme pretežno provoditi kod kuće. A znamo što to znači: kad-tad past će im napamet da bi bilo tako lijepo nešto grickati dok gledaju serije, čitaju knjige ili jednostavno uživaju u onome što se tako poetično naziva dolce far niente. U takvim trenutcima nikome se ne da puno gnjaviti po kuhinji oko kompliciranih recepata, a još je manje poželjno kasnije čistiti nered. I zato su nam dragi recepti poput ovog koji je upravo sa svojim pratiteljima podijelila Nina Bedrica, ljubiteljica slatkih recepata koju pratimo na Instagramu Slatka iskušenja.

Nina nam predlaže keksiće s komadićima čokolade za čiju su nam pripremu, kako tvrdi, uz uobičajene sastojke koje vjerojatno imate kod kuće potrebni još samo jedna zdjela i 15 minuta vremena.

"Sebi sam za gušt dodala kikiriki, a vi ga po želji možete izostaviti i staviti samo čokoladu", napominje Nina te nam preporučuje da recept u svakom slučaju isprobamo. Mi je planiramo poslušati...

 

Keksići s komadićima čokolade

Sastojci:

50 g maslaca

60 g smeđeg šećera

1 žumanjak

pola žličice arome vanilije

70 g brašna

pola žličice praška za pecivo

pola žličice sode bikarbone

prstohvat soli

100 g čokolade

Priprema

Otopite maslac na laganoj vatri pa ga ostavite da se ohladi. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Čokoladu nasjeckajte na komadiće. Zagrijet pećnicu na 180 stupnjeva.

U mlaki maslac uz neprestalno miješanje dodajte šećer, zatim jaje i aromu vanilije te na kraju mješavinu s brašnom. Umiješajte i komadiće čokolade pa tijesto u hrpicama stavljajte u pleh. Pripazite na razmah jer se tijekom pečenja rašire.

Pecite deset minuta dok se uz rub ne stvori korica. Sredina će ostati mekša, ali će se stisnuti pri hlađenju.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

19. travanj 2024 05:33