Overlay
ideja za ručak

Mjerili smo vrijeme: za pripremu ove fantastično ukusne tjestenine s kremastim umakom trebat će vam točno 15 minuta!

Piše Stil
Foto /Shutterstock
11. siječnja 2023. - 15:43

Znate ono kad u receptu piše "gotovo za pola sata" ili "gotovo za čas"? Najčešće se pokaže da je riječ o bezobraznom pretjerivanju. Dok vrijeme curi, a jelo ne pokazuje ni najblaže naznake da bi uskoro moglo biti gotovo čovjek se lako zapita nešto u stilu "Je li do mene?" i posumnja u svoje kulinarske sposobnosti, čak i u osnovne motoričke vještine. Mi vam nećemo lagati, niti ćemo vas natjerati u očaj. Mjerili smo vrijeme. Za pripremu jednostavnog, ali fantastično ukusnog jela čiji vam recept donosimo u nastavku trebat će vam točno 15 minuta. Možda čak i manje, ali nećemo pretjerivati. Da ne duljimo, evo vam recept i dobar vam tek.

 

Brza tjestenina s gljivama u kremastom umaku

Sastojci:

250 g tjestenine

300 g šampinjona

1 vrećica juhe od gljiva

malo pancete

žlica maslaca

žlica krem sira

malo bijelog vina

1 luk

1 režanj češnjaka

sol, papar

Priprema:

Pristavite vodu za tjesteninu i posolite je. Stavite malo više vode no što biste inače, jer će vam trebati za kuhanje umaka.

Nasjeckajte češnjak i luk, nareŽite gljive i pancetu. Otopite maslac u posudi debljeg dna. Ubacite češnjak, proimiješajte, a kad zamiriše dodajte luk. Dinstajte dok luk ne postane staklast. Ubacite gljive i pancetu. Miješajte dok gljive malo ne svenu.

Do sada vam je već trebala provriti voda pa u nju ubacite tjesteninu.

Zalijte gljive vinom, promiješajte i pustite ga da ishlapi. Od tjestenine oduzmite oko 3 dl vode i ubacite je u gljive. Dodajte pola vrećice juhe od gljiva. Miješajte da ne nastanu grudice. smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje. ako postane previše gusto, dodajte još malo vode od tjestenine.

Kad je tjestenina al dente, procijedite je i ubacite u umak. Dodajte sirni namaz, primiješajte i kuhajte dok tjestenina nije skuhana op vašem guštu.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!  

23. travanj 2024 09:54