StoryEditorOCM
HrvatskaISTRAGA SE NASTAVLJA

Turudiću vraćen propucani automobil. Vještak posvjedočio: ‘radi se o kalibru jugomilicije‘

Piše Vijesti SD
9. travnja 2024. - 22:39

Kada je prije gotovo tri tjedna novi državni odvjetnik Ivan Turudić otkrio prilikom posjete rodnoj Virovitici da mu je osobni automobil propucan, policija je za potrebe istrage automobil uzela vlasniku. Turudiću je ovog utorka isti automobil vraćen. Policija pak nije htjela otkriti tko je, kada i gdje pucao na automobil novog državnog odvjetnika. 

U policiji potvrđuju da su gotova vještačenja na vozilu Ivana Turudića. Automobil su mu vratili, ali još nema traga onom tko je pucao iz vatrenog oružja, piše Dnevnik.hr.

- Dokazna radnja očevida je provedena. O rezultatima provedenih dokazni radnji i policijskih izvida kontinuirano se izvještava nadležno državno odvjetništvo - stoji u priopćenju policije.

No, istražitelji koji rade na slučaju vezani su za tajnost izvida, pa ne žele govoriti o detaljima. Ne otkrivaju jesu li došli do nekih zaključaka i jesu li bliže krivcu.

- Koliko sam ja u stvari upoznat radi se o 7,65, a taj je godinama bio službeni kalibar jugomilicije, koristio se tijekom rata, nakon rata, vrlo je popularan na ovim prostorima - objasnio je Dubravko Gvozdanović, sudski vještak za balistiku i vatreno oružje.

- Mogu sad iz glave reći 10 pištolja koji koriste taj kalibar, i što ćemo sad - priupitao je.

Novi državni odvjetnik koji funkciju preuzima krajem svibnja nije htio pred kamere. Incident je prijavio prije gotovo 3 tjedna. Tada je primjetio oštećenja. Automehaničari su u vozilu pronašli dva metka. Još se ne zna postoje li u bazi otisaka i evidenciji kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:19