StoryEditorOCM
Strani nogometgazi i ne posustaje

‘A nama nisu valjali‘, Hajdukov europski krvnik rastura na svim frontovima, nevjerojatno je kako pobjeđuje

Piše SPORT SD
1. prosinca 2023. - 14:13

Hajduk je svoj europski put ove sezone završio na prvoj stepenici. Nažalost, grčki PAOK je u Splitu sačuvao "nulu" i uspio u Solunu svladati Bijele. 

Mnogi su bili mišljenja da Hajduk i nije bio nužno lošiji od Grka, da PAOK nije ništa posebno, te da rezultat na semaforu 3:0 u uzvratu nije predstavljao realan odnos snaga na terenu. Ali, što to sada vrijedi? Velika šansa je propuštena, više sreće dogodine.

A kako je taj PAOK nastavio igrati u Europi? Evo, taman sinoć su osigurali prvo mjesto u svojoj skupini, jedno kolo prije kraja. Nakon Hajduka, bez većih problema su izbacili škotski Hearts, i u grupi su izvukli Eintracht Frankfurt, HJK iz Helsinkija i škotski Aberdeen.

Jučer je PAOK gostovao kod Eintrachta u 5. kolu, najteža utakmica u grupi, i pobijedili su s 2:1. Već četvrta pobjeda u pet utakmica, jedini remi je došao protiv Aberdeena u Solunu.

image
AFP

Zanimljivo je da grčka momčad ima omjer zabijenih i primljenih golova tek 12:8, baš svaku pobjedu su ostvarili s jednim golom razlike. U tri od četiri pobjede, zabijali su golove u sudačkoj nadoknadi. 

Na kraju, tko te pita kako si pobjeđivao ako si prvi. PAOK je očito momčad koja zna igrati na rezultat, što je i presudno u europskim natjecanjima, gdje jedna utakmica može odlučivati o puno toga. Ne umire se nužno u ljepoti nogometa, ali rezultat je tu.

Uz uspješno obavljanje europskih obveza, u prvenstvu je PAOK tek dva boda iza vodećeg Panathinaikosa. U isto vrijeme uspješno igraju na dva fronta, može se. Nisu puno vrjedniji od Hajduka po Transfermarktovim podacima. Svoj, već dobar, koeficijent od 25.000 su povećali na 31.000, što im garantira još lakši put u Europi narednih godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 00:18