StoryEditorOCM
Košarkadrama u završnici

Finale za infarkt: Split slavio u Zadru, blistali Sullivan, Kalajžić i Tišma

Piše dražen žura
24. svibnja 2024. - 21:57

Split je na prvom koraku finalne serije za prvaka Hrvatske priredio iznenađenje, slavili su pobjedu koju će nastojati braniti u nedjelju ponovno u Krešinom domu. Ključne su bile zadnje minute u kojima se zadarska taktika svodila na samo jedno: „ Dajte loptu Božiću”! I bi pogrešna. Ali je zato Sullivan izazavo domaću pobliku na sportsko navijanje, jer su pljeskom ispratili „ žute”!

Inače, bitno bolje otvaranje Zadrana, Žganec je s tri poena, iza njega Mazila „dvicom” najavio rezultatski odmak, međutim, nije dugo trajalo.

Istina, domaći su kao koncepcijski rizik odabrali Tišmu koji nikako nije mogao pogoditi „ tricu”. Ali je zato olako zakucavao u kontrama nakon niza ukradenih lopta njegovih suigrača. K tomu, mirnu ruku imao je Shorter, dok je Perković s tri poena donio plus 11, što je ponovio i malo kasnije nakon Drežnjakova uzvrata.

Božić se također upisao među „tricaše”, uz to povukao na snagu, dok je Žganec „grickao” s crte slobodnih bacanja. Ali, sve skupa bilo je to daleko od dobre igre Zadra, štoviše, „žuti” ih nisu kaznili koliko su mogli, pa je minus šest bilo i dobro! Opet je Drežnjak pokazao koliko znači za momčad, zavalio je „tricu”, malo su mu pomogli Lakić i Mazalin. Onda je uslijedilo razdoblje kapetana Ramljaka, koji je posve okrenuo priču, imao je dva plus tri, kasnije i zakucavanje.

Međutim, nisu se Splićani odredili predati, naprotiv, nastavili su igrati visoki pressing što je zbunjivalo zadarsku momčad. Runjić, Sullivan, na koncu Perković i Tišma svojom prvom „tricom” vratili su goste i staru prednost prije treće dionice. Ramljak se nanovo ukazao, iza toga i Lakić, pa Božić, dovoljno za 49:49! Kalajžić je sve iznenadio „tricom”, a Sullivan s dva poena vratio goste u igru!

Ne zadugo jer, je Ramljak razvalio iz daljine. I onda opet dva bijega Kalajžića i Tišme, Sullivan dva slobodna bacanja, dovoljno da im se Zadar ne priljubi uz vrat! Brzo se sve okrenulo, Božić je pogodio čudnu „tricu” toliko očito da ni sam nije vjerovao kako je lopta prošla kroz obruč, Mazalin je prije i poslije imao dva dobra poteza i Split se od plus osam smanjio na jedan viška.

Unatoč poenima Perkovića, Mazalin je s dva plus jedan donio novo poravnanje, ali je Sullivan svojima donio dva plus uoči zadnje četvrtine.

Dugo se igralo u izjednačenom rezultatu sve dok Kalajžić i Shroter (3) nisu podigli na splitskih 72:66. Međutim, domaći spas stigao je kroz Lakićevu „ tricu” i dodatno bacanje, sve za tvrdu završnicu.

Zadar – Split 78:85

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”.

Gledatelja:5000.

Zadar – Split 78:85 (20: 26, 20:20, 22:18, 16:21).

Suci: Denis Hadžić, Alfred Jovović i Marko Stanković.

ZADAR. Davis, Klarica, Vujačić, Žganec(7), Mazalin(17), Lakić (9), Mekić, Jambrović, Drežnjak(10), Grbić, Božić(19), Ramljak (16).

SPLIT: Perković (14), Shorter(12), Sullivan(19), Kalajžić (18),Tišma(15), Runjić (4), Klepo, Kučić(2), Dubravčić, Pavin, Ljubičić(1), Funderburk.

image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 10:27