StoryEditorOCM
Domaći nogometZA ILI PROTIV

Anketa u Srbiji šokirala svih! Pogledajte za koga su Srbi danas navijali - Hrvate ili Albance? Ovo nitko nije očekivao

Piše M. Bi.
19. lipnja 2024. - 13:53

Današnji sudar Hrvata i Albanaca na Europskom prvenstvu u Njemačkoj pobudio je veliki interes i u Srbiji. Znate i sami, ne moramo vam pojašnjavati kako i zašto, da Srbi, najblaže rečeno, nisu u dobre ni s jednima od njih, Hrvatima, a ni Albancima.

I sad su u nezgodnoj situaciji. Navijačkoj. Jer uvijek, kada gledaš neku utakmicu klubova ili reprezentacija "koji nisu tvoji" staviš se na stranu jedne od momčadi. Po osobnim simpatijama. Pa moraš za nekog navijati, kad već gledaš...

E sad, za koga će Srbi danas navijati? Za Hrvate ili Albance? Teško i nezgodno pitanje. Koje je komodno moglo glasiti i "protiv koga ćete danas navijati". Vjerojatno bi najklikaniji odgovor bio "sve od navedenog".

Oni sami za pomoć su upitali čuveni ChatGPT koji smatra da će naklonost Srba biti na strani – Albanaca!

"Uzimajući u obzir povijesnu i političku netrpeljivost između Srbije i Hrvatske realno je očekivati da će brojni Srbi navijati protiv Hrvatske. To znači da će vjerojatno podržati Albaniju u ovoj utakmici" – poručio je ChatGPT Srbima.

No, onda su oni sami anketom izašli pred građane, konkretno portal B92, pitajući ih za koga će navijati na današnjoj utakmici u Hamburgu: za Hrvatsku ili Albaniju? Odgovor će mnoge iznenaditi i u potpunoj je suprotnosti s oni što tvrdi umjetna inteligencija.

Čak 75 posto Srba navijat će za - Hrvate. Samo 25 posto njih za Albance.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 16:46