StoryEditorOCM
SplitZAKLJUČAJTE SE

Sumnjivi tipovi vrebaju po splitskim portunima, žena s Bačvica opisala nam je grozno iskustvo: ‘Bila sam sama doma...‘

Piše M. U.
10. siječnja 2024. - 11:53

Nakon što se u staroj gradskoj jezgri digla panika zbog sumnjivih muškaraca koji obilaze stanove i zvone na vrata kako bi provjerili ima li koga kod kuće, još jedna čitateljica javila nam se s pričom da ju je netko pokušao opljačkati. Čini se da razloga za oprez imaju svi splitski kvartovi, a ne samo stanovnici užeg centra. 

- Bila sam sama u stanu, spremala sam se za izlazak u svojoj sobi, a ulazna vrata od stana bila su otključana. Osim ulaznih vrata imam i staklena vrata od verande, koja su bila zatvorena. U stanu je u tom trenutku bio i pas. Netko je otvorio ulazna vrata, a pas je počeo glasno lajati. Ja sam, misleći da ulazi moja sestra, psu doviknula "dobro je sve, smiri se" - kazuje uznemirena čitateljica s Bačvica.

Kaže da je odmah čula da se ulazna vrata zatvaraju kada je osoba čula njezin glas. Prvo je mislila da joj je sestra kratko ušla u stan da baci smeće, ali...

- Kada sam se spremila otvorila sam vrata, a pas je nervozno izletio vani. Bio je puno uznemireniji nego inače. Ja sam mislila da ću u dvoru sresti sestru, međutim nje nije bilo. Nazvala sam je da je pitam tko je sada ulazilo u stan, a ona mi je rekla da nije ni ona niti itko od ostalih ukućana jer su u tom trenutku svi bili zajedno na drugoj lokaciji. Dakle, nitko od osoba koje žive sa mnom nije ulazio u kuću tako da je morao biti neki provalnik - govori čitateljica.

Tjedan dana kasnije pročitala je vijesti koje sada kruže po portalima, a od tada zaključava vrata stana u svakom trenutku. Donosimo i neke savjete kako se zaštititi od potencijalne provale: ostavljajte upaljeno svjetlo kako bi provalnici mislili da ste kod kuće, vrijedne stvari ne ostavljajte tako da se mogu vidjeti izvana te nipošto ne ostavljajte rezervni ključ u blizini ulaznih vrata!

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 08:17