StoryEditorOCM
SplitSTANARI ‘ŠIZE‘

Gdje su žene koje su osobnim predmetima zatrpale luksuzni splitski kompleks u elitnoj četvrti? Oglasila se i policija

Piše Mia Uzinić
10. travnja 2024. - 07:39

Majka i kći koje su svojim osobnim predmetima natrpale Bobanove dvore imaju zabranu pristupa Splitu, kazali su nam iz PU splitsko-dalmatinske. Policija je 25. ožujka dovršila kriminalističko istraživanje. 

image

Stvari u Bobanovim dvorima

Snimio čitatelj/

Stanari splitske zgrade očajni, pod prozorima im danima stoji hrpa stvari od deložirane majke i kćeri: ‘Opasno je...‘

– Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe provedeno zbog sumnje da su ostvarile obilježja prekršaja iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, iz čl. 5. Zakona o osobnoj iskaznici i iz čl. 4. Zakona o prebivalištu. Naime, osobe su zatečene na ulici u Splitu u skitnji, tako da su bez stalnog mjesta prebivališta i boravišta, bez određenog cilja i osiguranih sredstava za život lutale gradom – kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

image

Stvari u Bobanovim dvorima

Snimio čitatelj/

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog, dovedene su na Općinski prekršajni sud te im je izrečena novčana kazna i zaštitna mjera udaljenja s područja grada Splita u trajanju od šest mjeseci, s obvezom napuštanja grada Splita u roku od osam sati.

Kazali su i da policija nije odgovorna za uklanjanje stvari u Bobanovim dvorima koje tu već mjesecima stoje "spremljene". Kontaktirali smo komunalnog redara Gradskog kotara Bačvice. Kazao je da sa slučajem nije upoznat te da će čim prije izići na teren. O svemu smo upit poslali i Gradu Splitu, od kojeg očekujemo brzi odgovor. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 13:52