StoryEditor
Splituzvratili dobrotom

Splitska tvrtka ispunila obećanje: iz Kine stigao prvi kontigent maski za KBC, a nova pošiljka od 30 tisuća komada već je spremna za slanje u Hrvatsku

7. travnja 2020. - 20:27

Obećanje koje su pred 15-tak dana dali iz splitske tvrtke "Deltron", kako će najpotrebitijma donirati određenu količinu zaštitnih maski, izraženu u tisućama komada, biti će izvršeno sutra u 10 sati.

- Sutra ćemo vodećim ljudima KBC-a Split predati 5600 zaštitnih maski pristiglih iz Kine, koje su donacija naših poslovnih partnera i prijatelja iz tvrtke "Gree". Radi se o prvoj takvoj pošiljci, a u sljedećih nekoliko dana očekujemo i drugu pošiljku maski u kojoj ima 30 tisuća komada i koja je već spremna za transport iz Kine u Hrvatsku. I to neće biti posljednje zaštitne maske koje će iz "Gree" tvornice poslati u Hrvatsku. U pripremi je i treći transport, u kojemu će biti još pet tisuća zaštitnih maski, kazuje nam Mladen Drnasin, predsjednik Uprave tvrtke "Deltron", koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Kineski partneri tvrtke "Deltron", uzvratili su Hrvatskoj dobrotom, budući je i tvrtka "Deltron" u jeku najveće krize koronavirusom u Kini i nestašice zaštitnih maski u toj zemlji, Kinezima, o čemu smo već pisali, donirala 40 tisuća komada zaštitnih maski.
Ovo je dokaz da se dobro dobrim vraća.

No, tu i nije kraj.

Osim zaštitnih maski koje je tvrtka "Deltron" nabavila preko svojih poslovnih prijatelja iz Kine, splitska firma je odlučila i novčano pomoći KBC-u Split u borbi protiv koronavirusa. Tako su prije 10-ak dana donirali splitskoj bolnici 100 tisuća kuna pridruživši se velikom broju svih onih znanih i neznanih donatora koji su odvojili novac za pomoć splitskoj bolnici.

- Htjeli smo i novčano pomoći pa smo se odlučili na ovu uplatu bolnici. Nadam se da će ta sredstva barem malo pridonijeti u borbi protiv koronavirusa, budući su bolničke potrebe velike, a u ovim trenucima svi moramo disati kao jedan, zaključio je Mladen Drnasin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 13:35