StoryEditorOCM
Splitšta se sprema?

Pošto kilo odojka? Bili smo po splitskim mesnicima u potrazi za blagdanskim bokunima: ‘Buta ne možemo napripravit...‘

Piše Frano Kiso
12. prosinca 2023. - 08:51

Mnogi ne mogu zamisliti blagdansku trpezu bez pečenog odojka koji je generacijama jedna od omiljenih gastronomskih poslastica naših ljudi. Za dio njegove popularnosti zaslužna je i relativno pristupačna cijena zbog koje je nerijetko znalo doći do nestašica krajem svakog prosinca.

Međutim, ove godine je cijelo tržište zahvatio val poskupljenja, inflacijska kriza i nenadana svinjska kuga, pa je očekivano da ćete u lokalnim mesnicama oko božićnih blagdana naići na ponešto drugačiju situaciju.

- Odojak je devet eura, sječeni deset eura - kratko nam je rekao prodavač u jednoj mesnici na splitskom Pazaru.

Međutim, nisu svi bili tako voljni reći svoje cijene koje su na dosta mjesta otišle u nebo, a mesare je strah negativnog publiciteta, medijske hajke i bojkota...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 03:41