StoryEditorOCM
TV&Reality‘DAVOR JE BIO HEROJ‘

Težak život preminule zvijezde ‘Večere za 5‘: ‘S 18 je otišao na front, a otac mu je isto poginuo na motoru...‘

Piše Lada Novak Starčević/JL
27. kolovoza 2023. - 16:32

Davor Andročec (50) iz Stare Gradiške, koji je javnosti posto poznat kao kandidat RTL-ova kulinarskog showa ‘Večera za 5 na selu‘ te je sa suprugom Meri sudjelovao u prošloj sezoni ‘Superpara‘, tragično je poginuo u prometnoj nesreći u petak poslijepodne u mjestu Kaoci u Bosni i Hercegovini, piše Jutarnji list.

image
Privatna Arhiva

Tada je zamijećen po predanosti, kao i mladenačkom duhu, a manje je poznato da se radi o iznimnom ratniku, o kojemu brojni suborci imaju samo riječi hvale.

Davorov prijatelj Milenko Bilić shrvan je strašnom viješću, ali nam je s puno ljubavi ispričao o njegovom životnom putu. Obojicu su isto godište i na početku rata su se kao 18-godišnjaci priključili obrani domovine.

image
Privatna Arhiva

Davor je tada živio u domu u Osijeku. Djetinjstvo mu je bilo teško. Otac mu je nevjerojatnom igrom sudbine također poginuo na motociklu kad je imao samo šest mjeseci.

Spletom okolnosti njegova majka je otišla dalje svojim životom i preudala se, a brigu o njemu i starijem bratu preuzela je baka pokojnog oca, kojoj je bio neizmjerno zahvalan.

image
Privatna Arhiva

Davor je u ratu prošao ratišta od istoka do juga Hrvatske, a bio je i u Bosni i Hercegovini.

"Bio je neopisivo hrabar, ali pametno hrabar. Bio je promišljen u svakom koraku koji je radio. Za njega nije postojalo nemoguće, samo neću, a to nije bila riječ koju je ikada govorio", priča Milenko i dodaje da iako su bili mladi kad su se upoznali, Davor je već i tada zbog teških životnih okolnosti bio ozbiljniji od svojih vršnjaka.

image
Privatna Arhiva

"Izrastao je u pravog čovjeka, ljudinu", naglašava Milenko.

Bljesak je Davoru svakako bio najteža akcija u kojoj je bio. Naime, njegova majka i očuh pravoslavac su ostali živjeti na okupiranom području i očuh je u akciji poginuo. Majku je Davor kasnije tražio po centrima za izbjeglice, ali ju nije našao. Kasnije je doznao da je ona otišla u Srbiju gdje je umrla prije nekoliko godina.

image
Privatna Arhiva

Prije sedam godina se Milenkov i Davorov životni put opet isprepleo kad su radili u istoj firmi kao vozači na relaciji Hrvatska - Njemačka i ostale zapadnoeuropske zemlje.

Prijatelju posebno teško pada što je Davor poginuo na motoru iako je bio izuzetno oprezan vozač.

image
Privatna Arhiva

"Nikada nije imao nijednu štetu na vozilu. Volio je voziti i uživao je u vožnji. Dok bih ja volio dati gas, a on je bio suprotnost. Kad god bi vozio po gradu, znao sam da nećemo ni razgovarati, samo je gledao cestu, znakove, pješake, bicikliste. Tek na autoputu bi se opustio. A bio je jako komunikativan, duša od čovjeka."

image
Privatna Arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:14