StoryEditorOCM
TV&RealityVEČERA ZA 5

Stjepan poslužio golubove za glavno jelo, Gabi dala svega četiri boda: ‘Našla sam dlake, nije sam radio ni tijesta‘

Piše SCENA SD
10. listopada 2023. - 19:28

Strojarski tehničar Stjepan Culi veseo je, voli dobru zabavu i druženja te se iz tog razloga prijavio i u ‘Večeru za 5‘. U goste su mu stigli dimnjačar Marko, mesarka Gabrijela, poduzetnik Darijo i umirovljenik Dragutin. Za svoju emotivnu zagorsku večeru Stjepan je dobio tek 24 boda.

Marko je udijelio Stjepanu sedam bodova, a puno stroža bila je Gabi. Stjepanu je dala tek četiri boda. "Moja ocjena za večerašnju večeru je 4, domaćin nije sam radio tijesta, na golubu sam našla dlake, a desert je bio presuh", jasna je bila mesarka. Darijo je dao šest bodova, također zbog pomoći koju je domaćin imao sa strane. Dragutin je zaključio bodovanje sa sedam bodova - "nije mi pasalo ni predjelo ni glavno jelo, leteći fazani i golubovi‘.

image

Stjepan

RTL PRESS

Pripravu večere Stjepan je započeo predjelom. ‘Leteći odred 1‘ ekipu je asocirao na fazana, kojeg je domaćin naveo na popisu sastojaka. Juhu od fazana i fazanke Stjepan je spravio uz obilnu količinu povrća i domaće rezance, a potom se bacio na desert. ‘Okusi starog Zagorja‘ iduće su jelo kojeg se Culi prihvatio. Spravio je domaće kukuruzne štrukle na žaru pod pekom, a potom je pripravu večere zaključio glavnim jelom. ‘Leteći odred 2‘ skrivao je golubove (iz uzgoja), koji se prvi put spravljaju otkako je ‘Večere za 5‘. "Golubove radimo s puno luka", savjetovao je Stjepan čiji je otac bio lovac. Hranu koju je jeo u djetinjstvu, Stjepan je spravio svojim gostima, a tijekom razgovora o svom ocu, domaćin se skoro rasplakao.

Nakon što je spravio večeru, Stjepan se prihvatio pripreme za doček gostiju. Prije negoli je ponudio aperitiv, Stjepan je ekipi predstavio viteško društvo Svetog Križa Lobor, koji su demonstrirali pucanje iz kubure. "Vidjela sam prije kuburaše, užasavam ih se i užasno ih se bojim", otkrila je Gabrijela, kojoj je aperitiv dobro došao nakon pucnjeva. "Svidio mi se doček", zaključio je Marko.

image
RTL PRESS

‘Leteći odred 1‘ prvi je stigao pred ekipu na stol. Priznao je ekipi da mu je supruga pomogla pri izradi tjestenine za juhu, a zbog toga je Stjepan zaradio sitne zamjerke. "To je po meni automatski ocjena manje", jasan je bio Darijo. "Juha je bila korektna, bilo je komadića mesa od fazana i za početak sam bio dosta zadovoljan", dodao je poduzetnik. "Ništa posebnije ili drugačije od okusa juhe od kokoši", slikovito je svoje dojmove sumirala Gabrijela.

image
RTL PRESS

Glavno jelo - ‘Leteći odred 2‘ bilo je iznenađenje za ekipu. Dinstane golubove je poslužio uz domaće žgance i domaći kukuruzni kruh. "Glavno jelo mi na prvu nije bilo apetitlih", ocijenio je izgled glavnog jela Darijo. Pohvalio je, pak, ambijent koji je Stjepan s trudom uredio. Ekipe se dojmila i domaćinova vinoteka, no primijetili su i da je Stjepan jako malo vlastite večere pojeo. "Malo više me razočarao kod glavnog jela taj batačić, na dijelu kože su se baš vidjele dlake", kritična je bila Gabrijela. Uskoro je gostima Stjepan ispričao o svom ocu i večeri koju je zapravo njemu posvetio. "Da nije bilo tog monologa, mi bismo bili opušteniji, večera bi bila veselija", komentirao je Marko. "Lijepo je da se drži tradicija", dodao je, pak, Darijo.

Golubovi se nisu baš proslavili, no uslijedio je i desert. Štrukli iz krušne peći s domaćim bučinim uljem stigli su posljednji, a zamjerke su se krenule nizati. "Žena je napravila rezance, kruh, štrukle, pola toga. Pa onda je žena mogla i poslužiti tu večeru", oštra je bi Gabrijela na kraju. "Ne zamjeram to što mu je netko pomogao", drugačije je razmišljanje pokazao Dragutin. Za kraj - njegove kćerkice su udijelile ekipi poklone te zasvirale klarinet. "Nisu potekle suze, ali bile su mu kristalne oči", primijetio je Marko koliko je Stjepan bio ponosan na svoju kći. Gabrijeli je to bio i najljepši dio večeri, a onda je uslijedilo još jedno iznenađenje - glazbenici su ekipi zasvirali i za kraj - ples ispred Stjepanovog doma.

image
RTL PRESS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:14