StoryEditorOCM
ShowbizOBLJETNICA ZOI-A

Poznati pijanist i influencerica zgroženi što Tony Cetinski pjeva u Sarajevu: ‘Odvratno! 40 godina od Olimpijade...‘

Piše scena sd
8. siječnja 2024. - 13:17

Najava da će Tony Cetinski biti zvijezda proslave obljetnice ZOI-ja izazvala je lavinu komentara u susjednoj nam Bosni i Hercegovini. Brojni su izrazili svoje nezadovoljstvo na Facebooku ispod objave Klix.ba  s tim što se angažirali nekoga "izvan granica" a među njima su bili i  bosanskohercegovački pijanist Vlado Podany koji je bio vidno uzrujan izborom te influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković.

image

Sarajevo

Ivana Grgic/Cropix

-"Odvratno!!!! 40 godina od Olimpijade, a vi vučete nekoga tko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine... Tony je super, vrhunski, ali volite se svima zabijati u guzicu izvan granica naše drzavo...sram te bilo...‘Ugasili‘ ste nam umjetnike,kulturu,srecu...a uvozite je da opravdate svoje ‘uloge‘ u njoj...Zato odlazim iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine... Ne želim dijeliti zrak s ‘tobom‘", napisao je Podany.

O istoj temi govorila je i Hana Hadžiavdagić Tabaković koja je rekla: „Baš me zanima da li bi neko iz Srbije ili Hrvatske pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje na ovakav događaj... evo ja ću vam odgovoriti – NIKAD!, napisala je.

Većina ih je istaknula kako nemaju ništa protiv Cetinskog, ali da bi adekvatniji izbor bio domaći izvođač – bilo da se radi o mlađim pjevačima poput Amela Ćurića ili Džejle Ramović ili pak o glazbenim legendama koje su obilježile razdoblje 80-ih.

Koncert Tonyja Cetinskog na rasporedu je 10. veljače u 20 sati.

Podsjećamo, 14. Zimske olimpijske igre održane su od 8. do 19. veljače 1984. godine u Sarajevu u bivšoj Jugoslaviji. Bile su to prve zimske i druge Olimpijske igre održane u komunističkoj zemlji nakon Olimpijskih igara održanih 1980. u Moskvi. Na Igrama je nastupilo 1272 natjecatelja iz 49 zemalja u šest sportova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:04