StoryEditorOCM
Društvena mrežaSHOW ZA ROĐENDAN

Ne jenjava bijes oko Cetinskog u Sarajevu, pijanist Podany: Odvratno! Uvlačite se u guzove!; Evo kako se Hana ruga

Piše Mozaik SD
9. siječnja 2024. - 11:31

Burne reakcije izazvala je jučerašnja press konferencija povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine u Sarajevu.

Kako je Slobodna već pisala, Odbor za organizaciju predstavio je program, a najveću pažnju izazvala je najava koncerta Tonyja Cetinskog.

Mnogi su osudili izbor organizatora da povodom te manifestacije pjeva upravo Tony, a nezadovoljstvo je iznio i pijanist Vlado Podany, koji je ostavio oštar komentar na Facebooku.

"Odvratno! 40 godina od Olimpijade, a Vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine. Tony je super, vrhunski izvođač, ali što se volite uvlačiti u guzove svima van granica naše zemlje. Sram da vas bude. ‘Ugasili‘ ste nam umjetnike, kulturu, sreću i uvozite je da bi opravdali vaše ‘uloge‘ u tome. Zato napuštam Sarajevo i BiH. S ‘vama‘ ne želim da dijelim ni zrak" - poručio je Podany, kako prenose 24sata.

Negativnu reakciju imala je i influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković, koje se domaći tv gledatelji sjećaju i po sudjelovanju u realityju "Farma", pa i po nadimku "bosanka Paris Hilton", na Facebooku je napisala:

"Baš me zanima da li bi itko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo dešavanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje. Evo odgovorit ću vam - NIKADA! Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga ‘sa strane‘ za obilježavanje 40 godina ZOI-a?! Šta je s glavom? NO COMMENT".

Na istom je mjestu danas objavila novu kritiku, fotokolaž s Cetinskim kao nositeljem štafete:

Putem Facebook profila oglasio se i bosanskohercegovački glazbenik Emir Bukovica.

"Nezamislivo mi je npr. da je gradonačelnik Zagreba na godišnjicu Univerzijade doveo Harija Varešanovića (naravno, uz svo moje poštovanje prema Hariju), jer ti ljudi gore jednostavno imaju neka pravila, ponos, viziju, dignitet i na kraju krajeva ‘zacrtanu politiku‘. Lova iz njihovog budžeta će sigurno ostati u džepu onih koji će je trošiti tu gdje se koncert održava - napisao je Bukovica i dodao:

"Da se mi ne lažemo, tj. da nas više ne lažu ovi što nam upravo objašnjavaju kako je došlo do ove apsolutne fule, ovdje se radi o lovi i dogovorima i ‘đe sam ja tu‘ poznatim tender efendijama, koji egzistiraju pod svim vlastima, desnim, lijevim, ovim, onim".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:05