StoryEditorOCM
ShowbizTOPLO-HLADNO

Koji kupus! Nakon što su mu otkazali koncert, Tony Cetinski predložen za počasnog građanina Sarajeva, evo što se događa

Piše Scena Sd
19. veljače 2024. - 11:00
Split, 161223. Tony Cetinski veceras nastupa na Adventu Prokurative. Na fotografiji: Tony Cetinski.Bozidar Vukicevic/Cropix

Tony Cetinski predložen je za počasnog građanina Sarajeva, ali prijedlog je odbijen, javlja Klix.ba.

Vijećnik Naše stranke Adi Škaljić rekao je za Klix.ba da je on predložio Cetinskog jer se vodio svime onime što je on učinio za Sarajevo.

"Od prvog poslijeratnog koncerta u Sarajevu nakon kojeg su on i njegov bend uhićeni i razmijenjeni kao ratni zarobljenici, zatim snimanja spota u Sarajevu za pjesmu ‘Prah i pepeo‘ u kojem su prikazana stradanja u Sarajevu, pa sve do novca koji je donirao za rad Roditeljske kuće, dovodio goste da pjevaju djeci itd", kazao nam je Škaljić.

Ipak, prijedlog nije dobio dovoljnu podršku Komisije za imenovanja.

Kako saznaje Klix.ba, nitko nije imao ništa protiv Cetinskog, no mnogi smatraju da bi u ovom trenutku bilo licemjerno dati priznanje Grada Sarajeva hrvatskom pjevaču, nakon što mu je nedavno otkazan koncert u Sarajevu povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara zbog nesuglasica lokalnih institucija o načinu financiranja.

Ipak, sudeći po komentarima koji na YouTubeu prate Tonyjev spot za pjesmu "Prah i pepeo", mnogobrojne Sarajlije itekako pamte pjevačeve geste za Sarajevo i žele ga vidjeti na koncertu u svome gradu.

"Dragi Tony, Veliki Čovječe... veliki pozdrav iz Sarajeva. Jedva čekamo Tvoj koncert pred Vječnom vatrom... U Sarajevu postoji publika koja cijeni šta si uradio za nas, napaćenu djecu i ljude ovog Grada, koji su preživjeli neizmjerne gubitke i jedva smogli snage da žive dalje"

"Brutalna pjesma i brutalan spot u devastiranom Sarajevu. Ispred svog vremena".

"Moj sin je u ovom spotu mali dječak! Toni hvala za slike iz Sarajeva tada, preživjeli smo sve ovo, prah i pepeo, ovo je kadar ispred moje zgrade kod estrade, u to vrijeme dijete se igralo. Vojna jakna, pištolj za djecu u ruci, bio je kraj rata tek! Toliko uspomena".

"Hvala za video ...koja stvar".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:23