![<p>Sibenik, 140624. Na Trgu Pavla Subica, odrzana je manifestacija Pidoca i Debit se vole. Posjetitelji su imali priliku otkriti po cemu je sibenska pidoca posebna.](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/15/o_27332730_1024.jpg)
Naš poznati enolog, agronom Davor Mitrović omiljen je kod hrvatskih malih vinara. Radio je kod Zlatana Plenkovića u Svetoj Nedjelji, a danas je stručni suradnik američke tvrtke Eaton GmbH, čiji je zastupnik za Hrvatsku Enoteh d.o.o. Zahvaljujući Mitroviću napravljen je kvasac od dvije najbolje autohtone dalmatinske sorte – pošipa i plavca.
Mitrovića smo pitali o sezoni, o sortama, o urodu...
– Vinogradarska sezona bila je dosta zahtjevnija nego prethodnih nekoliko godina, što se, naravno, prenijelo i na jematvu, odnosno vinarski nastavak priče. U ovogodišnjem vegetativnom periodu imali smo naizmjenične faze obilnih kiša u, za to, neuobičajenim dijelovima vegetacijske godine, kao i faze suše i izuzetno toplih dana, ali i – što je još teže za lozu – vrućih...