StoryEditorOCM
ŠibenikPUN POGODAK

Pidoću i Debit posjetilo je dvije tisuće gostiju, a prodalo se 20 posto više porcija nego lani, veli Dino Karađole

Piše Zdravko Pilić
15. lipnja 2024. - 17:35
Sibenik, 140624. Na Trgu Pavla Subica, odrzana je manifestacija Pidoca i Debit se vole. Posjetitelji su imali priliku otkriti po cemu je sibenska pidoca posebna.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Da se Pidoća i Debit vole, to znamo, ali izgleda da i posjetitelji sve više vole i pidoću i debit. Jer, po onom što nam je na brzinu, prije utakmice Hrvatske sa Španjolskom na otvaranju Eura kazao Dino Karađole, direktor TZ grada Šibenika, u petak navečer prodalo se više od tisuću i pol porcija, što znači da je ovu manifestaciju, koja se već četvrtu godinu zaredom održava u Šibeniku, kad se sve zbroji, posjetilo oko dvije tisuće gostiju. I ono što je posebno za istaknuti – mnogi su od njih bili stranci, koji nisu propustili prigodu da kušaju autohtonu šibensku sortu bijelog vina i tradicionalnu šibensku spizu.

‘Točne brojke imat ćemo u ponedjeljak, ali već ovako odokativno, vidiljivo je da je promet nekih dvadesetak posto bio veći nego lani. To ispunjava zadovoljstvom i nas, u Turističkoj zajednici, ali i sudionike manifestacije, vinare i ugostitelje, koji već godinama radimo na promociji naših vina i gastronomije‘ – kazao nam je Dino Karađole.

15. lipanj 2024 17:36