Ako vam se jelovnik svodi na manje-više ista jela, vrijeme je da date priliku nekim novim namirnicama. Mogli biste se ugodno iznenaditi.
Koliko ste puta prošli pored lukovice koromača, pomalo je sumnjičavo pogledali i produžili dalje? Možda ste ju čak i kupili pa vam je na kraju propala jer niste znali što biste točno trebali s njom napraviti?
Sad ćemo vam riješiti nedoumicu i to na najbolji mogući način - prijedlogom za jelo koje će vas sasvim sigurno oduševiti, a priprema se vrlo jednostavno.
Koromač samo trebate spojiti s odgovarajućim dodacima i zapeći ga, pri čemu jedan od tih dodataka treba - ne samo da treba, mora! - biti sir. I to parmezan, ali onaj pravi, koji se piše po talijanski. A može i pecorino. Ma znate što, najbolje je da stavite oba.
Pripremite se na vrlo ugodno iznenađenje, pun okus i hrskavu koricu...
Zapečeni koromač s parmazanom
Sastojci:
2 lukovice koromača
4 žlice sira Parmigiano Reggiano
2 žlice sira Pecorino Romano
maslinovo ulje
muškatni oraščić
sol, papar
Priprema:
Koromač operite i prerežite na 8 dijelova, blanširajte ga 4-5 minuta u slanoj vodi, ocijedite i ostavite da se ohladi.
U lim za pečenje koji se ne lijepi ili lim za pečenje obložen papirom za pečenje izlijte ulje, pospite ga ribanim sirom, muškatnim oraščićem i paprom.
Na taj sloj posložite koromač, još ga malo premažite uljem i pospite ostatkom sira pa ga pecite 25-30 minuta na 180 Stupnjeva Celzija.