StoryEditorOCM
HranaBAŠ KAO BAKINA

Starinska pita od kruške uvijek prva nestaje sa stola, donosimo provjereno dobar recept

Piše MOZAIK SD
8. studenog 2022. - 07:16

Dvije najvažnije stavke dobre starinske pite su prhko tijesto i slatke kruške. Za početak, ako je potrebno, zaputite se na tržnicu ili u obližnji voćnjak i nabavite najslađe primjerke voćki. Neka budu dovoljno zrele i slatke, a potom od njih napravite aromatično punjenje koji ćete smjestiti između dva sloja mekanog, prhkog tijesta. Kruške možete začiniti dodacima po želji, mi smo u ovom slučaju koristili tek med i grožđice no dobra ideja bit će i vanilija, cimet, pa čak i ribana tonka, piše Dobra hrana.

Tijesto za ovu pitu nije klasično prhko, u njega se dodaje i kiselo vrhnje i jaje te žličica praška za pecivo, no postupak pripreme je isti. Nemojte ga predugo mijesiti kako ne bi bilo žilavo, a kada ga podijelite na dva dijela, prvi najprije ispecite "na slijepo", a ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. listopad 2024 12:44