StoryEditor
HranaZA PRSTE POLIZAT

Nemate ideju za nedjeljni ručak? Poznati splitski chef Duje Pisac samo za čitatelje ‘Slobodne‘ donosi preukusni recept za hobotnicu

27. veljače 2021. - 17:48
Priprema jela u hotelu TimeJosko Šupić/Cropix

U vremenu korone više nego ikada spoznali smo radost obiteljskih okupljanja. A s njima i blagovanje koje s nedjeljnim zajedničkim ručkom dobiva posve novo značenje. No eto nam problema, što skuhati, a da je drugačije, financijski prihvatljivo, a ne odveć složeno za pripremu? Imamo rješenje u vidu Jokera zovi, odnosno naših istaknutih chefova kužine, koji će receptom sa svojim potpisom dati dobru ideju za nedjeljnu svetkovinu.

image
Josko Šupić/Cropix

Kuhajte kao chef započinjemo s poznatim dalmatinskim majstorom kuhače Dujom Piscem, koji nam je dao svoje viđenje pripreme hobotnice. Pa umjesto pečenu s krumpirima ili na salatu s kapulom i malo maslinova ulja kako smo je do sada običavali raditi, hajdemo pokušati nešto novo. Jer ipak, chefovi znaju najbolje, a i pokazat će i kako jedan mali detalj mijenja cijelu priču. U ovom slučaju on se krije u koromaču.

image
Josko Šupić/Cropix

Hobotnica sa salatom od koromača i salsom Romesco

Sastojci:

1 hobotnica

Hobotnicu očistiti i peći na 140 stupnjeva 2,5 sata. Prilikom pečenja na protvan staviti poklopac. Na hobotnicu ne dodavati sol, već je samo poškropiti maslinovim uljem. Na kraju je rasjeći.

Salsa Romesco:

5 crvenih paprika

50 ml maslinova ulja

100 g sira Grana Padana

50 g masla

100 g lješnjaka

Papriku zapeći na 200 stupnjeva 20 minuta, te dok je još topla očistiti je i oguliti joj kožicu. Toplu papriku usitniti u blenderu, postepeno dodajući ostale namirnice. Nastaviti blendati dok se sve ne poveže.

Salata od komorača:

2 stručka koromača

50 ml maslinova ulja

Sok 1 naranče

Peršin

Sol i papar

Koromač nasjeći na sitne trakice, i preliti ga narančinim sokom. Dodati sitno sjeckani peršin, politi maslinovim uljem i začiniti.

Sve povezati na tanjuru

image
Josko Šupić/Cropix
image
Josko Šupić/Cropix
image
Josko Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2021 18:09