StoryEditor
Kazališteužitak slušanja

Ćopićeva ‘Ježeva kućica’ GKL-a Split u dramatizaciji Momčila Popadića od danas na internetu kao radioigra

16. travnja 2020. - 14:55
'Ježeva kućica' Branka Ćopića predložak je mnogih lutkarskih predstava, pa tako i ove GKL-a Rijeka  Tea Cimaš/hanza media

Nakon više od 116 tisuća pregleda do sada emitiranih predstava, Gradsko kazalište lutaka Split svojoj brojnoj internetskoj publici predlaže da ovoga tjedna ugasi ekrane i odmori oči jer od četvrtka na svom YouTube kanalu emitira i radioigre.

Audioprogram kreće u četvrtak 16. travnja, u 12 sati, snimkom jedne starije predstave – “Ježeve kućice” Branka Ćopića u dramatizaciji Momčila Popadića, u režiji Mirka Čovića i uz glazbu Mirka Krstičevića.

Snimka je iz 2003. godine, a za tu izvedbu koristila se stara dramatizacija tada već pokojnog Popadića, koji je svojedobno mnogo pisao za GKL Split.

Priča se, naravno, odvija u šumi u kojoj živi neustrašivi junak imenom Ježurka Ježić te pripovjedač Gavran, šumski poštar Zec, gostoljubiva Lisica, trapavi Medvjed, zavidni Vuk, bedasta Divlja svinja, lukava Zmija Šarka i još nebrojeno mnogo leptira, pčela, sunčanih zraka, stabala, šumova, grana, ptica, sova i svega što se nalazi u bajci šumskoj, to jest u šumi s bajkom.

Poznato djelo u stihovima o Ježurki Ježiću i njegovoj ljubavi prema domu pričaju i pjevaju Sanja Vidan, Ivica Beatović, Milena Blažanović, Alin Antunović, Mirko Čović, Ivan Medić, Andrea Majica i Milana Buzolić-Vučica.

Radioigra može se slušati putem linka https://www.youtube.com/watch?v=gia9nuz8ewA&feature=youtu.be, a bit će dostupna na YouTube kanalu kazališta do daljnjega.•

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 11:06