StoryEditor
Otocikorona na hvaru

Psihoza među otočanima: vandali Svirče označili kao Wuhan, a u mjestu oboljela još samo jedna osoba!

22. listopada 2020. - 16:55
Svirče na otoku HvaruMirko Crnčević

Stožer civilne zaštite Općine Jelsa je u srijedu priopćio da je u mjestu Svirče od koronavirusa oboljelo ukupno deset osoba, a u četvrtak je ta informacija aktualizirana na način da se kaže da je u tom selu oboljela još jedna osoba. Naravno, svi njihovi kontakti su išli u samoizolaciju i stavljeni pod nadzor nadležne epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije – Ispostave Hvar (Jelsa).

Zaraza se, kako nam je rekao općinski načelnik Nikša Peronja, proširila preko osobe koja je u to mjesto na središnjem dijelu škoja doputovala s kopna, a dalje širila preko proba pjevačkoga zbora. Najveći problem je što je u toj skupini bila nastavnica Srednje škole Hvar – Izdvojene lokacije Jelsa, koja je bila u kontaktu s tri razreda s ukupno 31 učenikom, ali i jedna učiteljica Osnovne škole Hvar, s istim brojem razreda, pa su i tamo bile neophodne sasvim konkretne epidemiološke mjere.

- U Hvaru je iz spomenutog razloga u izolaciju poslano 80 učenika Osnovne škole, jer je učiteljica oboljela i dolazi iz mjesta Svirče. Za sada ni jedno dijete nije ugroženo i njima se poklanja maksimalna pažnja, drugdje u gradu je situacija sasvim solidna, uopće nije zabrinjavajuća – kazao nam je Kuzman Novak, načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Hvara.

Istini za volju, primjetno je da ima određene psihoze među otočanima, ali i zločestih komentara, neki ljudi su nazivali čak i našu Redakciju da bi u takvim neželjenim prilikama preko korone pokušavali izravnavati neke svoje ranije nesporazume s čelnicima lokalnih jedinica lokalne samouprave i slično. Neki su, pak, još jednom demonstrirali svoj vlastiti vandalizam, pa je tako u srijedu navečer putokaz na ulazu u Svirče autolakom označen kao 'Wuhan', pametnome dosta!

image
Vandali su na putokazu Svirče označili kao Wuhan
Mirko Crnčević

- Poduzet će se sve što je u našoj moći da se to čim prije sanira i da se na takav bezobziran način ne stigmatizira jedno cijelo mjesto, ali ni ljude koji su oboljeli. Pa nitko ne bi volio da mu se nešto slično dogodi, naprotiv moramo voditi računa o svakom našem čovjeku, biti odgovorni i pridržavati se važećih odluka i preporuka svih onih koji brinu o prevenciji i liječenju naših građana – poručio je Igor Deanović, načelnik Stožera Civilne zaštite Općine Jelsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 04:53