StoryEditorOCM
SvijetCosa nostra

U ovoj državi djeluje preko tisuću pripadnika talijanske mafije. Prodaja narkotika je njihova omiljena djelatnost

Piše Vijesti SD
29. siječnja 2024. - 20:18

- U Njemačkoj je trenutno aktivno preko 1000 pripadnika neke od talijanskih mafijaških skupina - priopćilo je njemačko ministarstvo unutarnjih poslova. Na temelju podataka saveznog i pokrajinskih ministarstava unutarnjih poslova dolazi se do zaključka da u Njemačkoj trenutno živi 1003 aktivnih pripadnika neke od talijanskih kriminalnih organizacija, piše portal Bljesak.info.

Priopćenje je odgovor na upit zastupničkog kluba Zelenih u Bundestagu. 519 ih otpada na kalabrijsku ‘Ndranghetu, 134 na sicilijansku Cosa Nostru te 118 na napuljsku Camorru. Pored ovih poznatih podružnica mafije u Njemačkoj su aktivna i 33 pripadnika Stidde, sicilijanske grupacije, te 37 pripadnika kriminalne organizacije iz Apulije, dok, kako se navodi, 162 pripadnika mafije nije moguće svrstati u bilo koju od navedenih grupa.

Prema navodima iz priopćenja, mafija je, osim u trgovini narkoticima, najaktivnija u poslovima oko gastronomije i prodaje živežnih namirnica, ali i u trgovini automobilima, a kaznena djela se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebe poticajnih sredstava. Mafija se u Njemačkoj drži podalje od javnosti, jedan od rijetkih slučajeva kada se o talijanskoj mafiji pojačano izvještavalo dogodio se 2007. godine kada je u jednom talijanskom restoranu u Duisburgu ubijeno šest pripadnika jedne kalabreške obitelji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:31