StoryEditorOCM
Svijetobjavila policija

Poznat identitet poginulih u stravičnoj nesreći, u autobusu koji se prevrnuo u Njemačkoj bilo i državljana Hrvatske

Piše VIJESTI SD
28. ožujka 2024. - 19:25

Nakon tragičnog prevrtanja autobusa tvrtke Flixbusa na njemačkoj autocesti A9 policija je objavila kako je utvrđen identitet poginulih i ozlijeđenih u ovoj prometnoj nesreći. Prometna nesreća se dogodila u srijedu kod grada Leipziga.

Kako su vlasti objavile u četvrtak u prometnoj nesreći su poginule četiri žene. Kako javljaju njemački mediji, tragediju nisu preživjele 47-godišnja Poljakinja, 19-godišnja Njemica i 20-godišnjakinja iz Indonezije. Jedna žena koja je preminula na mjestu nesreće još nije identificirana, piše Fenix Magazin.

“Žene koje su poginule na mjestu nesreće su 47-godišnjakinja (Poljakinja) i 20-godišnjakinja (Indonežanka) koje su živjele u Berlinu, kao i 19-godišnjakinja (Njemica) koja je živjela u Bavarskoj. Još jedna žena koja je preminula na mjestu nesreće još nije identificirana”, navela je njemačka policija.

Svi ostali putnici autobusa prevezeni su u bolnice i pregledani. Većina pogođenih uspjela je otići kući nakon ambulantnog liječenja lakših ozljeda. Šest teško ozlijeđenih osoba i dalje se nalazi u bolnici, navodi se.

Njemačka policija objavila je nacionalnost 54 putnika koji su bili putnici u autobusu.

Objavljena nacionalnost putnika

“Radi potpunosti i transparentnosti, ovdje želimo navesti nacionalnosti 54 putnika: Njemačka (18), Bosna (1), Sirija (2), Uzbekistan (1), Afganistan (4), Slovačka (1), Rusija (1), Peru (2), Turska (1), Iran (1), Makedonija (1), SAD (2), Novi Zeland (1), Poljska (2), Ukrajina (3), Francuska (1), Češka (1), Indonezija (3), Kina (2), Hrvatska (2), Kanada (1), Indija (2), Švicarska/Italija (1)”, navela je njemačka policija.

Kako je navela policija, konačan popis lakše ozlijeđenih nije moguć jer su svi putnici autobusa prvotno prebačeni u bolnice. Budući da su neki od putnika vrlo brzo pušteni iz bolnica, a neke bolnice ne daju nikakve informacije zbog zaštite podataka, Policijska uprava Leipzig nema potpuni uvid u nacionalnost svih stradalih.

Nakon tragedije, istrage prometne policije su u punom jeku. Prvi korak bio je usporediti popis putnika koji je objavio Flixbus s ljudima koji su stvarno bili prisutni u autobusu.

Budući da je bilo privremenih odstupanja, vatrogasci su čak izvršili pretragu mjesta nesreće.

Policija istražuje vozača autobusa

No, sada je jasno da su u vozilu bila i sva 54 putnika o kojima je izvijestio Flixbus.

Policija je ranije priopćila da se protiv 62-godišnjeg vozača autobusa (državljanin Češke) sada provodi istraga zbog sumnje na ubojstvo iz nehaja. Još uvijek nije jasno može li se muškarac već ispitati.

U srijedu ujutro autobus Flixbusa je iz za sada neutvrđenih razloga izletio s kolnika i prevrnuo se, javila je Njemačka tiskovna agencija (dpa).

Na mjesto nesreće odmah stiglo je nekoliko spasilačkih helikoptera i brojna vozila hitne pomoći.

Autocesta je bila zatvorena u oba smjera, a policija je zamolila vozače da za spašavanje oslobode jedan trak autoceste.

Raskrižje na kojem se dogodila nesreća nalazi se u blizini zračne luke Leipzig/Halle. A9 je važna autocesta koja povezuje Berlin i München.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 14:46