StoryEditor
Svijetstrašno

Potpuni preokret u priči oko ubojstva Britanke u Grčkoj, suprug priznao zlodjelo: ‘Ja sam je ubio kada je rekla da će me ostaviti‘

Piše PSD
18. lipnja 2021. - 10:23

Suprug Britanke Caroline Crouch (20), koja je ubijena prije više od mjesec dana prilikom navodne pljačke u obiteljskom domu u Grčkoj, priznao je u šokantnom obratu istrage da ju je zadavio pred očima njihove 11-mjesečne curice, piše jutarnji.hr.

Grčki pilot Babis Anagnostopoulos (33) priznao je istražiteljima da je ubio suprugu kada je ona zaprijetila da će ga ostaviti, piše Daily Mail.

Istražitelji su također na uređaju za mjerenje otkucaja srca izdvojili podatke koji sugeriraju da ona nije umrla u vrijeme koje je on ranije naznačio.

Što se doista dogodilo kobne noći u predgrađu grčke prijestolnice, potanko je policiji ispričao suprug ubojica.

- Rano smo se počeli svađati te noći. U jednom trenutku ona je bacila dijete u kolijevku i rekla mi da napustim kuću. Izgubio sam živce i zadavio ju jastukom. Potom sam izmislio priču o pljački, priznao je.

Pilot je priznao ubojstvo nakon osmosatnog iscrpljujućeg ispitivanja u grčkoj policiji u četvrtak.

- Kada smo mu priložili dokaze, sve je priznao, izjavio je glasnogovornik policije Apostolos Srekas pa dodao:

- Na pametnom satu smo proučili njegovo kretanje i u potpunoj je suprotnosti s njegovom pričom. On je u prvoj verziji ispričao da su ga tri napadača zavezala i začepila mu usta. Umjesto toga, uvidjeli smo da se kretao po kući, odlazio na tavan i u podrum.

Srekas nije želio iznositi pojedinosti, pa tako nije poznato je li pilot imao sudionika.

Kao motiv za ubojstvo supruge naveo je njezinu prijetnju da će ga ostaviti.

Uređaj za mjerenje otkucaja srca (fitness tracker) koji je ubijena Caroline imala na zglobu pokazuje da više nije bilo otkucaja srca barem sat vremena prije pljačke koja koju je grčki pilot izmislio.

Babis Anagnostopoulos je u pritvoru dok ne bude pokrenut kazneni postupak protiv njega, a to se očekuje tijekom vikenda.

Naime, pilot helikoptera policiji je ispričao da su trojica maskiranih i naoružanih provalnika, koji su pričali njemu neprepoznatljivim jezikom, upali u njihov dom blizu Atene u ranim satima 11. svibnja. Ispričao je kako su njega zavezali na pod, a suprugu za krevet nakon čega su zahtijevali da im kažu gdje je novac.

- Ona je vrištala, molio sam ih da prestanu, lagao je pilot policiji.

Naime, par je imao veliku količinu gotovine u kući jer su nedavno kupili komad zemlje i radnicima su trebali platiti za radove. Novac je odmah navodno predao, a skrivao ga je u kutiji za Monopoly. Također je ispričao da su provalnici ubili njihova psa i sat vremena mučili njegovu ženu prije nego što su je zadavili pred očima njihove kćerkice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 08:04