StoryEditorOCM
Svijetsve oči uprte u njih

Novi saziv američkog Kongresa trebao bi sutra potvrditi rezultate izbora na kojima je slavio Biden

Piše Hina
5. siječnja 2021. - 08:12
WASHINGTON, DC - JANUARY 04: Rep. Andrew Clyde (R-GA) poses for a photo as newly elected Republican House members meet on the East Front of the Capitol for a group photo on January 04, 2021 in Washington, DC. The new representatives were sworn in on Sunday to serve in the 117th Congress. A large number of Republican members of Congress are planning to object to the electoral college results scheduled to be formalized on January 6. Tasos Katopodis/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==Tasos Katopodis

Novi saziv američkog Kongresa, koji se konstituirao u nedjelju u Washingtonu u napetu ozračju zbog neizvjesnosti tko će imati većinu u Senatu i najave skupine republikanaca da će osporiti izbornu pobjedu demokrata Joea Bidena, u srijedu će održati sjednicu na kojoj bi trebao potvrditi rezultate predsjedničkih izbora.

Američki predsjednik Donald Trump, koji i dalje ne priznaje Bidenovu pobjedu, pojačao je proteklih dana pritisak na stranačke kolege u Kongresu u očajničkom naporu da se na zajedničkoj sjednici oba doma Kongresa, na kojoj je broje glasovi izbornog kolegija koji je u prosincu proglasio Joea Bidena pobjednikom američkih predsjedničkih izbora,  preokrene izborna pobjeda demokratskog protivnika.

Njegovi pokušaji da u bezbrojnim sudskim postupcima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:20