StoryEditorOCM
Svijetuvijek budni

Njemački carinici zaplijenili krivotvorene tenisice vrijedne pola milijuna eura. Zanimljivo što im je pobudilo sumnju

Piše vijesti sd
19. rujna 2024. - 20:45
Njemački carinici otkrili su 4.900 krivotvorenih Adidas i Nike tenisica, čime je spriječena ekonomska šteta od gotovo 500.000 eura (ilustracija)Afp

Miris otapala i kemikalija odmah je pobudio sumnju carinika u Stralsundu. Sada su zaplijenili 358 kutija u kojima je bilo više od 4.900 krivotvorenih Adidas i Nike tenisica, čime je spriječena ekonomska šteta od gotovo 500.000 eura.

Nakon dojave poljske carine i anomalija u podnesenoj carinskoj deklaraciji, službenici carinarnice Pomellen (Mecklenburg-Zapadno Pomorje) pomnije su pregledali kineski kontejner u zadnjem tjednu kolovoza, piše Fenix-magazin.

“Nositelji robnih marki Adidas i Nike sada su potvrdili da su te tenisice krivotvorine i pristali su na uništavanje krivotvorina pod carinskim nadzorom”, stoji u priopćenju carine.

Jak miris otapala i kemikalija često sugerira da su cipele krivotvorene. “Ako carina nije sigurna, kontaktira se proizvođač koji može brzo utvrditi radi li se o plagijatu na temelju kombinacija boja, odstupanja u boji, šavova ili drugih detalja”, objasnila je Sabine Mattil, glasnogovornica glavnog carinskog ureda u Stralsundu.

Piratstvo proizvoda i robnih marki uzrokuje milijarde dolara štete u Njemačkoj svake godine, a taj trend je u porastu. Proizvođačima originalne robe prijeti gubitak prodaje i narušavanje imidža zbog lošije izrade i korištenja materijala štetnih za zdravlje iz plagijata.

image

Carinici su miris otapala i kemikalija osjetili i bez psa (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 20:46