stdClass Object ( [id] => 1156655 [title] => ‘Madame Maxwell‘ je u zatvoru, ali mnogi akteri mračne pedofilske bajke i dalje uživaju u slobodi. A Epsteinovim Lolita-Expressom su se vozili i predsjednici, prinčevi i bogataški moćnici... Hoće li itko od njih odgovarati? [alias] => madame-maxwell-je-u-zatvoru-ali-mnogi-akteri-mracne-pedofilske-bajke-i-dalje-uzivaju-u-slobodi-a-epsteinovim-lolita-expressom-su-se-vozili-i-predsjednici-princevi-i-bogataski-mocnici-hoce-li-itko-od-njih-odgovarati [catid] => 241 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nekadašnja princeza Ghislaine Maxwell postala je Kraljica demona, prijeti joj 30 godina, praktično cijeli ostatak života u zatvoru: ne u nekom Disneylandu desničarske fantazije u kojoj je provela cijeli svoj život, već u jami zlih, ludih, slomljenih i zaključanih zauvijek.

No, ona ima tajni ključ koji bi mogao puno prije otključati njezine okove, piše reporter londonskoga Guardiana John Sweeney koji uskoro objavljuje i knjigu o cijelom slučaju, pod naslovom „Hunting Ghislaine“. Ako propjeva, kaže federalcima sve što zna i odrekne se prijateljstava moćnih muškaraca koji su zajedno s njezinim bivšim ljubavnikom Jeffreyjem Epsteinom pod njezinim ženskim pokroviteljstvom seksualno zlostavljali puno više djece nego odraslih mogla bi skratiti zatvorsku kaznu na samo 10 godina i izaći na slobodu za sedam, zahvaljujući dobrom ponašanju – tvrdi Sweeney.

Ali da bi to učinila, Ghislaine Maxwell, nekad bliska prijateljica sina engleske kraljice, dvojice američkih predsjednika i britanskog premijera Borisa Johnsona, morala bi javno priznati da je zapravo bila Epsteinov makro od 30 milijuna dolara, da se prema gomili maloljetnih žena ponašala kao da su ništa, obično smeće, da je pogriješila i da joj je žao. No, njezinom pokajništvu nema niti traga. Nedostatak njezine grižnje savjesti, neuspjeh u prihvaćanju stvarnosti i nespremnost da izrazi i djelić žaljenja prema svojim žrtvama svjedoči o kronično otvrdnulom srcu bogataške kćeri. I u tome je njena tragedija, najmračnija bajka modernoga doba.

---

image
Fotografija iz sudskih spisa: Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein u danima bezbrižnosti
AFP
---

Prvu priliku da postane čista imala je 2002. kada je novinarka Vicky Ward provjeravala tvrdnje Annie Farmer da je 1996., kada je imala 16 godina, prebačena na Epsteinov ranč u Novom Meksiku gdje su je seksualno zlostavljali Maxwell i Epstein. Prevarila je Farmerovu tvrdeći da će je samo izmasirati. Postalo je seksualno, a onda je Annie Farmer shvatila da su vrata otvorena i da Epstein stoji u mraku i gleda. Kasnije je pokušao ući u djevojčin krevet, ali se ona opirala, a zatim pobjegla. Novinarki Ward je Maxwellova rekla kako joj može jamčiti da je nije masirala i da je odvratno već to što se raspituje o suludim tvrdnjama neke klinke.

Druga prilika za Maxwellovu da zlo postavi na pravo mjesto bila je u listopadu 2005., kada je policijska uprava Palm Beacha pretresla Epsteinovu kuću. Osoba koja je vodila računa o svim detaljima u kući, pa i punoj popunjenosti kutija s maramicama, itekako je znala i zašto su svi hard diskovi iz kuće uklonjeni prije racije i koji je policijski dužnosnik uključen u istragu unaprijed o svemu upozorio Epsteina.

Nije se oglasila o masovnim bogataškim zločinima ni 2007. kada je dobila svoju posljednju tranšu od Epsteinovih ukupno isplaćenih 30 milijuna dolara, uključujući helikopter koji će biti u vlasništvu njezine tvrtke. Šutjela je i 2008. kad je Epstein osuđen za pedofilstvo i pribavljanje maloljetne djevojke za prostituciju, a i 2009. je još uzimala njegov novac. Godine 2016. prisegnula je, u građanskoj tužbi koju je podnijela Virginia Roberts Giuffre, da nikad nije bilo spolnog odnosa s maloljetnicama i predano čuvala pedofilova leđa. Savjest joj se nije probudila ni 2019. kad je Epstein uhićen drugi put, pa ni u kolovozu iste godine, kad se ubio u zatvoru.

---

image
AFP
---

Mogla je Maxwellova poroti barem reći da je nevina, da su četiri žene koje su rekle da su bile zlostavljane izmišljale, kao i njihova tri dečka i batler Juan Alessi, kao i niz fotografija koje pokazuju intimnosti i lanac prijenosa novca koji dokazuje da joj je Epstein platio 30 milijuna dolara tijekom osam godina za to što mu je bila 'madame' za maloljetnice.  Umjesto toga, čvrsto je držala jezik za zubima, govoreći sucima tek: “Vlada nije dokazala svoj slučaj van razumne sumnje. Dakle, nema potrebe da svjedočim.”

Njezino arogantno držanje podsjetilo je javnost na njezina oca Roberta Maxwella, prvo čudovište u njezinu životu i čovjeka koji je ukrao 400 milijuna funti mirovina od svojih zaposlenika; bogataša koji se ponosio time što je pišao s krova svoje helikopterske platforme u srcu Londona, koji je praznio svoja crijeva nadomak svojih novinara, a koji su mu običavali brisati zadnjicu platnenim ručnicima i ostavljali ih sobaricama da ih pokupe. Obrazac poricanja nedjela njegove kćeri tijekom dva desetljeća sugerira da će Ghislaine Maxwell biti nemoguće sklopiti ikakvu nagodbu s federalcima i njezina budućnost izgleda nevjerojatno mračna.

---

image
Isabelle i Christine Maxwell stižu na sestrino suđenje 
AFP
---

Upitan o dokazima protiv nje u emisiji Today na BBC Radiju 4, njezin brat Ian Maxwell rekao je da su uvjeti u njenom istražnom zatvoru sumorni, da spava na betonskom krevetu. No, Ghislaine je na sudu izgledala fantastično, kao da je sišla s jahte. Ipak, čovjeka ispunja dubokom nelagodom to što se Maxwell suočava s dugom, sporom i sigurnom smrću iznutra, a mnogi alfa mužjaci iz ove mračne bajke i dalje slobodno hodaju. Predsjednici, engleski princ, slavni odvjetnik s Harvarda, gospodari svemira s Wall Streeta i znanstvenici s mozgovima veličine planeta, družeći se s Epsteinom i Maxwellovom na Lolita Expressu i uživajući na američkim 'Djevičanskim otocima' danas se prave da tamo nikad nisu bili.  

Istinabog, niti jedna od maloljetnica još nije svjedočila da su ih Donald Trump ili Bill Clinton seksualno zlostavljali, no teško je pretpostaviti da su Epsteinu odlazili kako bi zajedno pili čaj.

Odvjetnik s Harvarda Alan Dershowitz žestoko poriče nedjelo, ali ima puno pitanja na koje treba odgovoriti. Njegova glavna optužiteljica Virginia Roberts Giuffre još stoji iza svoje priče da je morala imati seks s njim u više navrata. Ona također optužuje i princa Andrewa, vojvodu od Yorka, rekavši da je bila prisiljena na seks s njim tri puta 2001. godine, a postoji i fotografija koja dokazuje da su se upoznali. Za sada Andrew Windsorski sve poriče, uvjerljivo kao što netko ulovljen na tuđoj ženi tvrdi 'nije ono što misliš'.

---

image
Fotografija iz sudskih spisa: Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein u danima bezbrižnosti
AFP
---

- Ne sjećam se da sam je ikad upoznao. Jednostavno se to nije dogodilo – kazao je svojedobno princ Andrew braneći se od tvrdnji da je s Virginijom bio u noćnom klubu u Londonu, nakon kojeg su imali seksualni odnos. Kako bi ojačao svoje tvrdnje, demantirao je čak i njezine navode da se jako znojio dok su plesali jer je navodno dugo bio medicinski spriječen znojiti se zbog ranjavanja u Falklandskome ratu.

Virginijini odvjetnici sad traže od njega da dokaže da je pogriješila tvrdeći da se znojio, a čak i profesori neuro-endokrinologije s Oxforda smatraju da je prinčeva obrambena tvrdnja besmislica. Kakogod, ova mračna pedofilsko-elitistička bajka još ni približno nije gotova, bez obzira na presudu Ghislaine Maxwell.

---

image
Suđenje je popraćeno i prosvjedima
AFP
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dama u zatvoru sama [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => dama u zatvoru sama 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-01-03 10:20:05 [created_by] => 3073 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-01-04 18:00:16 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-01-04 18:00:16 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1045 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 241 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Europe i svijeta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, politika, europa, svijet [secure] => 0 [page_title] => Svijet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/01\/03\/20438504.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/03\/20442896.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/03\/20403122.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/03\/20394758.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/03\/20345870.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/03\/20348626.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/03\/20265954.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein\u00a0","","Isabel Maxwell, sestra Ghislaine Maxwell","Isabelle i Christine Maxwell sti\u017eu na sestrino su\u0111enje\u00a0","","Su\u0111enje je popra\u0107eno i prosvjedima","Fotografija iz sudskih spisa:\u00a0Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein u danima bezbri\u017enosti"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1343","hd_20438504_1920.jpg":"1920x1080","k_20438504_1280.jpg":"1280x1280","k_20438504_1024.jpg":"1024x1024","k_20438504_640.jpg":"640x640","k_20438504_480.jpg":"480x480","k_20438504_340.jpg":"340x340","k_20438504_220.jpg":"220x220","o_20438504_1280.jpg":"1280x895","o_20438504_1024.jpg":"1024x716","o_20438504_640.jpg":"640x447","o_20438504_480.jpg":"480x335","o_20438504_340.jpg":"340x237","o_20438504_220.jpg":"220x153","h_20438504_1280.jpg":"1280x854","h_20438504_1024.jpg":"1024x683","h_20438504_640.jpg":"640x427","h_20438504_480.jpg":"480x320","h_20438504_340.jpg":"340x227","h_20438504_220.jpg":"220x147","pp_20438504_1280.jpg":"1006x1280","pp_20438504_1024.jpg":"805x1024","pp_20438504_640.jpg":"503x640","pp_20438504_480.jpg":"377x480","pp_20438504_340.jpg":"267x340","pp_20438504_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20442896_1920.jpg":"1920x1080","k_20442896_1280.jpg":"1280x1280","k_20442896_1024.jpg":"1024x1024","k_20442896_640.jpg":"640x640","k_20442896_480.jpg":"480x480","k_20442896_340.jpg":"340x340","k_20442896_220.jpg":"220x220","o_20442896_1280.jpg":"1280x853","o_20442896_1024.jpg":"1024x682","o_20442896_640.jpg":"640x426","o_20442896_480.jpg":"480x320","o_20442896_340.jpg":"340x226","o_20442896_220.jpg":"220x146","h_20442896_1280.jpg":"1280x854","h_20442896_1024.jpg":"1024x683","h_20442896_640.jpg":"640x427","h_20442896_480.jpg":"480x320","h_20442896_340.jpg":"340x227","h_20442896_220.jpg":"220x147","pp_20442896_1280.jpg":"1006x1280","pp_20442896_1024.jpg":"805x1024","pp_20442896_640.jpg":"503x640","pp_20442896_480.jpg":"377x480","pp_20442896_340.jpg":"267x340","pp_20442896_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20403122_1920.jpg":"1920x1080","k_20403122_1280.jpg":"1280x1280","k_20403122_1024.jpg":"1024x1024","k_20403122_640.jpg":"640x640","k_20403122_480.jpg":"480x480","k_20403122_340.jpg":"340x340","k_20403122_220.jpg":"220x220","o_20403122_1280.jpg":"1280x853","o_20403122_1024.jpg":"1024x682","o_20403122_640.jpg":"640x426","o_20403122_480.jpg":"480x320","o_20403122_340.jpg":"340x226","o_20403122_220.jpg":"220x146","h_20403122_1280.jpg":"1280x854","h_20403122_1024.jpg":"1024x683","h_20403122_640.jpg":"640x427","h_20403122_480.jpg":"480x320","h_20403122_340.jpg":"340x227","h_20403122_220.jpg":"220x147","pp_20403122_1280.jpg":"1006x1280","pp_20403122_1024.jpg":"805x1024","pp_20403122_640.jpg":"503x640","pp_20403122_480.jpg":"377x480","pp_20403122_340.jpg":"267x340","pp_20403122_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20394758_1920.jpg":"1920x1080","k_20394758_1280.jpg":"1280x1280","k_20394758_1024.jpg":"1024x1024","k_20394758_640.jpg":"640x640","k_20394758_480.jpg":"480x480","k_20394758_340.jpg":"340x340","k_20394758_220.jpg":"220x220","o_20394758_1280.jpg":"1280x853","o_20394758_1024.jpg":"1024x682","o_20394758_640.jpg":"640x426","o_20394758_480.jpg":"480x320","o_20394758_340.jpg":"340x226","o_20394758_220.jpg":"220x146","h_20394758_1280.jpg":"1280x854","h_20394758_1024.jpg":"1024x683","h_20394758_640.jpg":"640x427","h_20394758_480.jpg":"480x320","h_20394758_340.jpg":"340x227","h_20394758_220.jpg":"220x147","pp_20394758_1280.jpg":"1006x1280","pp_20394758_1024.jpg":"805x1024","pp_20394758_640.jpg":"503x640","pp_20394758_480.jpg":"377x480","pp_20394758_340.jpg":"267x340","pp_20394758_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20345870_1920.jpg":"1920x1080","k_20345870_1280.jpg":"1280x1280","k_20345870_1024.jpg":"1024x1024","k_20345870_640.jpg":"640x640","k_20345870_480.jpg":"480x480","k_20345870_340.jpg":"340x340","k_20345870_220.jpg":"220x220","o_20345870_1280.jpg":"1280x853","o_20345870_1024.jpg":"1024x682","o_20345870_640.jpg":"640x426","o_20345870_480.jpg":"480x320","o_20345870_340.jpg":"340x226","o_20345870_220.jpg":"220x146","h_20345870_1280.jpg":"1280x854","h_20345870_1024.jpg":"1024x683","h_20345870_640.jpg":"640x427","h_20345870_480.jpg":"480x320","h_20345870_340.jpg":"340x227","h_20345870_220.jpg":"220x147","pp_20345870_1280.jpg":"1006x1280","pp_20345870_1024.jpg":"805x1024","pp_20345870_640.jpg":"503x640","pp_20345870_480.jpg":"377x480","pp_20345870_340.jpg":"267x340","pp_20345870_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20348626_1920.jpg":"1920x1080","k_20348626_1280.jpg":"1280x1280","k_20348626_1024.jpg":"1024x1024","k_20348626_640.jpg":"640x640","k_20348626_480.jpg":"480x480","k_20348626_340.jpg":"340x340","k_20348626_220.jpg":"220x220","o_20348626_1280.jpg":"1280x853","o_20348626_1024.jpg":"1024x682","o_20348626_640.jpg":"640x426","o_20348626_480.jpg":"480x320","o_20348626_340.jpg":"340x226","o_20348626_220.jpg":"220x146","h_20348626_1280.jpg":"1280x854","h_20348626_1024.jpg":"1024x683","h_20348626_640.jpg":"640x427","h_20348626_480.jpg":"480x320","h_20348626_340.jpg":"340x227","h_20348626_220.jpg":"220x147","pp_20348626_1280.jpg":"1006x1280","pp_20348626_1024.jpg":"805x1024","pp_20348626_640.jpg":"503x640","pp_20348626_480.jpg":"377x480","pp_20348626_340.jpg":"267x340","pp_20348626_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1484","hd_20265954_1920.jpg":"1920x1080","k_20265954_1280.jpg":"1280x1280","k_20265954_1024.jpg":"1024x1024","k_20265954_640.jpg":"640x640","k_20265954_480.jpg":"480x480","k_20265954_340.jpg":"340x340","k_20265954_220.jpg":"220x220","o_20265954_1280.jpg":"1280x989","o_20265954_1024.jpg":"1024x791","o_20265954_640.jpg":"640x494","o_20265954_480.jpg":"480x371","o_20265954_340.jpg":"340x262","o_20265954_220.jpg":"220x170","h_20265954_1280.jpg":"1280x854","h_20265954_1024.jpg":"1024x683","h_20265954_640.jpg":"640x427","h_20265954_480.jpg":"480x320","h_20265954_340.jpg":"340x227","h_20265954_220.jpg":"220x147","pp_20265954_1280.jpg":"1006x1280","pp_20265954_1024.jpg":"805x1024","pp_20265954_640.jpg":"503x640","pp_20265954_480.jpg":"377x480","pp_20265954_340.jpg":"267x340","pp_20265954_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 241 [name] => Svijet [alias] => svijet [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7408551 Threads: 4 Questions: 1529768571 Slow queries: 4651680 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110634529 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 58 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/svijet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 241 [name] => Svijet [alias] => svijet [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/svijet ) ) [link] => /vijesti/svijet/madame-maxwell-je-u-zatvoru-ali-mnogi-akteri-mracne-pedofilske-bajke-i-dalje-uzivaju-u-slobodi-a-epsteinovim-lolita-expressom-su-se-vozili-i-predsjednici-princevi-i-bogataski-mocnici-hoce-li-itko-od-njih-odgovarati-1156655 [printLink] => /vijesti/svijet/madame-maxwell-je-u-zatvoru-ali-mnogi-akteri-mracne-pedofilske-bajke-i-dalje-uzivaju-u-slobodi-a-epsteinovim-lolita-expressom-su-se-vozili-i-predsjednici-princevi-i-bogataski-mocnici-hoce-li-itko-od-njih-odgovarati-1156655?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 610391 [name] => ghislaine maxwell [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-13 21:32:14 [main_article_id] => 0 [alias] => ghislaine-maxwell [link] => /tag/ghislaine-maxwell ) [1] => stdClass Object ( [id] => 659087 [name] => epstein [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-07 14:55:44 [main_article_id] => 0 [alias] => epstein [link] => /tag/epstein ) [2] => stdClass Object ( [id] => 480384 [name] => pedofilija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pedofilija [link] => /tag/pedofilija ) [3] => stdClass Object ( [id] => 519133 [name] => princ andrew [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => princ-andrew [link] => /tag/princ-andrew ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dama u zatvoru sama [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ‘Madame Maxwell‘ je u zatvoru, ali mnogi akteri mračne pedofilske bajke i dalje uživaju u slobodi. A Epsteinovim Lolita-Expressom su se vozili i predsjednici, prinčevi i bogataški moćnici... Hoće li itko od njih odgovarati? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3073 [name] => Davor Krile [username] => davor.krile [email] => davor.krile@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$LyMi.JNgiiRFR4xSVwf7gO72c0ej6V3duSAlXomIM0PF91jeTDIwm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/davor-krile-3073 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1592 [gender] => m [description] => [image] => 1592.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1592.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/03/20438504.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/03/20438504.jpg [title] => AFPGhislaine Maxwell i Jeffrey Epstein  ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/03/20442896.jpg [title] => AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/03/20403122.jpg [title] => AFPIsabel Maxwell, sestra Ghislaine Maxwell ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/03/20394758.jpg [title] => AFPIsabelle i Christine Maxwell stižu na sestrino suđenje  ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/03/20345870.jpg [title] => AFP ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/03/20348626.jpg [title] => AFPSuđenje je popraćeno i prosvjedima ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/03/20265954.jpg [title] => AFPFotografija iz sudskih spisa: Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein u danima bezbrižnosti ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Nekadašnja princeza Ghislaine Maxwell postala je Kraljica demona, prijeti joj 30 godina, praktično cijeli ostatak života u zatvoru: ne u nekom Disneylandu desničarske fantazije u kojoj je provela cijeli svoj život, već u jami zlih, ludih, slomljenih i zaključanih zauvijek.

No, ona ima tajni ključ koji bi mogao puno prije otključati njezine okove, piše reporter londonskoga Guardiana John Sweeney koji uskoro objavljuje i knjigu o cijelom slučaju, pod naslovom „Hunting Ghislaine“. Ako propjeva, kaže federalcima sve što zna i odrekne se prijateljstava moćnih muškaraca koji su zajedno s njezinim bivšim ljubavnikom Jeffreyjem Epsteinom pod njezinim ženskim pokroviteljstvom seksualno zlostavljali puno više djece nego odraslih mogla bi skratiti zatvorsku kaznu na samo 10 godina i izaći na slobodu za sedam, zahvaljujući dobrom ponašanju – tvrdi Sweeney.

Ali da bi to učinila, Ghislaine Maxwell, nekad bliska prijateljica sina engleske kraljice, dvojice američkih predsjednika i britanskog premijera Borisa Johnsona, morala bi javno priznati da je zapravo bila Epsteinov makro od 30 milijuna dolara, da se prema gomili maloljetnih žena ponašala kao da su ništa, obično smeće, da je pogriješila i da joj je žao. No, njezinom pokajništvu nema niti traga. Nedostatak njezine grižnje savjesti, neuspjeh u prihvaćanju stvarnosti i nespremnost da izrazi i djelić žaljenja prema svojim žrtvama svjedoči o kronično otvrdnulom srcu bogataške kćeri. I u tome je njena tragedija, najmračnija bajka modernoga doba.

---

image
Fotografija iz sudskih spisa: Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein u danima bezbrižnosti
AFP
---

Prvu priliku da postane čista imala je 2002. kada je novinarka Vicky Ward provjeravala tvrdnje Annie Farmer da je 1996., kada je imala 16 godina, prebačena na Epsteinov ranč u Novom Meksiku gdje su je seksualno zlostavljali Maxwell i Epstein. Prevarila je Farmerovu tvrdeći da će je samo izmasirati. Postalo je seksualno, a onda je Annie Farmer shvatila da su vrata otvorena i da Epstein stoji u mraku i gleda. Kasnije je pokušao ući u djevojčin krevet, ali se ona opirala, a zatim pobjegla. Novinarki Ward je Maxwellova rekla kako joj može jamčiti da je nije masirala i da je odvratno već to što se raspituje o suludim tvrdnjama neke klinke.

Druga prilika za Maxwellovu da zlo postavi na pravo mjesto bila je u listopadu 2005., kada je policijska uprava Palm Beacha pretresla Epsteinovu kuću. Osoba koja je vodila računa o svim detaljima u kući, pa i punoj popunjenosti kutija s maramicama, itekako je znala i zašto su svi hard diskovi iz kuće uklonjeni prije racije i koji je policijski dužnosnik uključen u istragu unaprijed o svemu upozorio Epsteina.

Nije se oglasila o masovnim bogataškim zločinima ni 2007. kada je dobila svoju posljednju tranšu od Epsteinovih ukupno isplaćenih 30 milijuna dolara, uključujući helikopter koji će biti u vlasništvu njezine tvrtke. Šutjela je i 2008. kad je Epstein osuđen za pedofilstvo i pribavljanje maloljetne djevojke za prostituciju, a i 2009. je još uzimala njegov novac. Godine 2016. prisegnula je, u građanskoj tužbi koju je podnijela Virginia Roberts Giuffre, da nikad nije bilo spolnog odnosa s maloljetnicama i predano čuvala pedofilova leđa. Savjest joj se nije probudila ni 2019. kad je Epstein uhićen drugi put, pa ni u kolovozu iste godine, kad se ubio u zatvoru.

---

image
AFP
---

Mogla je Maxwellova poroti barem reći da je nevina, da su četiri žene koje su rekle da su bile zlostavljane izmišljale, kao i njihova tri dečka i batler Juan Alessi, kao i niz fotografija koje pokazuju intimnosti i lanac prijenosa novca koji dokazuje da joj je Epstein platio 30 milijuna dolara tijekom osam godina za to što mu je bila 'madame' za maloljetnice.  Umjesto toga, čvrsto je držala jezik za zubima, govoreći sucima tek: “Vlada nije dokazala svoj slučaj van razumne sumnje. Dakle, nema potrebe da svjedočim.”

Njezino arogantno držanje podsjetilo je javnost na njezina oca Roberta Maxwella, prvo čudovište u njezinu životu i čovjeka koji je ukrao 400 milijuna funti mirovina od svojih zaposlenika; bogataša koji se ponosio time što je pišao s krova svoje helikopterske platforme u srcu Londona, koji je praznio svoja crijeva nadomak svojih novinara, a koji su mu običavali brisati zadnjicu platnenim ručnicima i ostavljali ih sobaricama da ih pokupe. Obrazac poricanja nedjela njegove kćeri tijekom dva desetljeća sugerira da će Ghislaine Maxwell biti nemoguće sklopiti ikakvu nagodbu s federalcima i njezina budućnost izgleda nevjerojatno mračna.

---

image
Isabelle i Christine Maxwell stižu na sestrino suđenje 
AFP
---

Upitan o dokazima protiv nje u emisiji Today na BBC Radiju 4, njezin brat Ian Maxwell rekao je da su uvjeti u njenom istražnom zatvoru sumorni, da spava na betonskom krevetu. No, Ghislaine je na sudu izgledala fantastično, kao da je sišla s jahte. Ipak, čovjeka ispunja dubokom nelagodom to što se Maxwell suočava s dugom, sporom i sigurnom smrću iznutra, a mnogi alfa mužjaci iz ove mračne bajke i dalje slobodno hodaju. Predsjednici, engleski princ, slavni odvjetnik s Harvarda, gospodari svemira s Wall Streeta i znanstvenici s mozgovima veličine planeta, družeći se s Epsteinom i Maxwellovom na Lolita Expressu i uživajući na američkim 'Djevičanskim otocima' danas se prave da tamo nikad nisu bili.  

Istinabog, niti jedna od maloljetnica još nije svjedočila da su ih Donald Trump ili Bill Clinton seksualno zlostavljali, no teško je pretpostaviti da su Epsteinu odlazili kako bi zajedno pili čaj.

Odvjetnik s Harvarda Alan Dershowitz žestoko poriče nedjelo, ali ima puno pitanja na koje treba odgovoriti. Njegova glavna optužiteljica Virginia Roberts Giuffre još stoji iza svoje priče da je morala imati seks s njim u više navrata. Ona također optužuje i princa Andrewa, vojvodu od Yorka, rekavši da je bila prisiljena na seks s njim tri puta 2001. godine, a postoji i fotografija koja dokazuje da su se upoznali. Za sada Andrew Windsorski sve poriče, uvjerljivo kao što netko ulovljen na tuđoj ženi tvrdi 'nije ono što misliš'.

---

image
Fotografija iz sudskih spisa: Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein u danima bezbrižnosti
AFP
---

- Ne sjećam se da sam je ikad upoznao. Jednostavno se to nije dogodilo – kazao je svojedobno princ Andrew braneći se od tvrdnji da je s Virginijom bio u noćnom klubu u Londonu, nakon kojeg su imali seksualni odnos. Kako bi ojačao svoje tvrdnje, demantirao je čak i njezine navode da se jako znojio dok su plesali jer je navodno dugo bio medicinski spriječen znojiti se zbog ranjavanja u Falklandskome ratu.

Virginijini odvjetnici sad traže od njega da dokaže da je pogriješila tvrdeći da se znojio, a čak i profesori neuro-endokrinologije s Oxforda smatraju da je prinčeva obrambena tvrdnja besmislica. Kakogod, ova mračna pedofilsko-elitistička bajka još ni približno nije gotova, bez obzira na presudu Ghislaine Maxwell.

---

image
Suđenje je popraćeno i prosvjedima
AFP
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP AFP AFP AFP
AFP
Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein 
AFP
AFP
Isabel Maxwell, sestra Ghislaine Maxwell
AFP
Isabelle i Christine Maxwell stižu na sestrino suđenje 
AFP
AFP
Suđenje je popraćeno i prosvjedima
AFP
Fotografija iz sudskih spisa: Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein u danima bezbrižnosti
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/madame-maxwell-je-u-zatvoru-ali-mnogi-akteri-mracne-pedofilske-bajke-i-dalje-uzivaju-u-slobodi-a-epsteinovim-lolita-expressom-su-se-vozili-i-predsjednici-princevi-i-bogataski-mocnici-hoce-li-itko-od-njih-odgovarati-1156655 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=83ae34a173b439e3f0a7c530b1b24de3f6922fa3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%E2%80%98Madame+Maxwell%E2%80%98+je+u+zatvoru%2C+ali+mnogi+akteri+mra%C4%8Dne+pedofilske+bajke+i+dalje+u%C5%BEivaju+u+slobodi.+A+Epsteinovim+Lolita-Expressom+su+se+vozili+i+predsjednici%2C+prin%C4%8Devi+i+bogata%C5%A1ki+mo%C4%87nici...+Ho%C4%87e+li+itko+od+njih+odgovarati%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fmadame-maxwell-je-u-zatvoru-ali-mnogi-akteri-mracne-pedofilske-bajke-i-dalje-uzivaju-u-slobodi-a-epsteinovim-lolita-expressom-su-se-vozili-i-predsjednici-princevi-i-bogataski-mocnici-hoce-li-itko-od-njih-odgovarati-1156655 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fmadame-maxwell-je-u-zatvoru-ali-mnogi-akteri-mracne-pedofilske-bajke-i-dalje-uzivaju-u-slobodi-a-epsteinovim-lolita-expressom-su-se-vozili-i-predsjednici-princevi-i-bogataski-mocnici-hoce-li-itko-od-njih-odgovarati-1156655 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dama u zatvoru sama [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Svijetdama u zatvoru sama

‘Madame Maxwell‘ je u zatvoru, ali mnogi akteri mračne pedofilske bajke i dalje uživaju u slobodi. A Epsteinovim Lolita-Expressom su se vozili i predsjednici, prinčevi i bogataški moćnici... Hoće li itko od njih odgovarati?

Piše PSD
4. siječnja 2022. - 19:00

Nekadašnja princeza Ghislaine Maxwell postala je Kraljica demona, prijeti joj 30 godina, praktično cijeli ostatak života u zatvoru: ne u nekom Disneylandu desničarske fantazije u kojoj je provela cijeli svoj život, već u jami zlih, ludih, slomljenih i zaključanih zauvijek.

No, ona ima tajni ključ koji bi mogao puno prije otključati njezine okove, piše reporter londonskoga Guardiana John Sweeney koji uskoro objavljuje i knjigu o cijelom slučaju, pod naslovom „Hunting Ghislaine“. Ako propjeva, kaže federalcima sve što zna i odrekne se prijateljstava moćnih muškaraca koji su zajedno s njezinim bivšim ljubavnikom Jeffreyjem Epsteinom pod njezinim ženskim pokroviteljstvom seksualno zlostavljali puno više djece nego odraslih mogla bi skratiti zatvorsku kaznu na samo 10...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 03:11