StoryEditorOCM
Svijet‘svi su za hamas‘

Jeziva najava savjetnika ministra obrane Izraela: Vojna akcija u bolnici u Gazi je neizbježna! Morate znati jednu stvar

Piše vijesti sd
6. studenog 2023. - 21:14

Savjetnik ministra obrane Izraela Giora Eiland smatra da izraelska vojska nema izbora: moraju izvesti vojnu operaciju u najvećoj bolnici u Pojasu Gaze jer su ispod nje glavna baza Hamasa i mreža tunela!

On je izrazio nadu da će SAD podržati takvu vojnu operaciju, "čak i ako bude ubijeno tisuće civila".

U intervjuu za izraelski TV Kanal 12 Eiland je naglasio da cijeni podršku SAD Izraelu u vojnoj kampanji čiji je cilj uništenje Hamasa.

Bivši načelnik Savjeta za nacionalnu sigurnost Izraela Eiland je rekao i da je "Gaza najsnažnije utvrđeno mjesto u povijesti čovječanstva, s najboljom iranskom tehnologijom i investiranim milijardama (dolara)“.

image
Mohammed Abed/Afp

On smatra da Amerikanci govore o Gazi kao da je su u njoj "Hamas, loši ljudi, i civili, koji su nevini i potrebno ih je spasiti“.

"To nije realnost u Gazi. Gaza je u veoma velikoj mjeri nacistička država, u kojoj su oni uspjeli unovačiti čitavo civilno stanovništvo u borbi protiv Izraela. Svaki drugi dom u Gazi ima ulaz u tunele ispod... To su privatni domovi. Svi bolnički i školski upravnici rade za Hamas“, rekao je Eiland, ocijenivši da "svi stanovnici Gaze ulažu veliki napor protiv Izraela i da su ujedinjeni oko rukovodstva (Hamasa) i ne protive mu se".

image
Menahem Kahana/Afp

Inače, u Pojasu Gaze je danas broj ubijenih u ratu Izraela i Hamasa premašio 10.000, među njima 4.100 djece i 2.640 žena, po podacima tamošnjeg ministarstva, a prenio ih je AP. 

Očekuje se da izraelska vojska uskoro uđe u glavni grad Gaze.

image
Menahem Kahana/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 07:44