StoryEditorOCM
SvijetDahieh

Izraelci nakon nekoliko dana opet napali Bejrut: ‘U podzemnom skladištu čuvaju oružje‘

Piše Vijesti SD
16. listopada 2024. - 10:57

NOVO 10:31 Najmanje pet osoba je ubijeno nakon što su izraelske snage u napadu pogodile općinsku zgradu u južnom libanonskom gradu Nabatieh, tvrdi libanonsko ministarstvo zdravlja.

Izrael nije najavio nikakve napade izvan Dahieha u predgrađu Bejruta rano jutros.

_______________________________________________________________________________________________

Nakon stanke od nekoliko dana, Izraelci su napali Bejrut, glavni grad Libanona. Civili iz predgrađa Dahieh, za koje se smatra da je uporište Hezbolaha, primili su upozorenje zbog udara izraelskih snaga na tamošnje zgrade, piše Jutarnji list. 

Naime, Avichay Adraee, IDF-ov arapski glasnogovornik, na platformi X je u 6.09 sati po lokalnom vremenu objavio upozorenje o napadu, istaknuvši da svi civili trebaju napustiti predgrađe Dahieh ili se od njega udaljiti barem 500 metara.

To je prvi napad u neposrednoj blizini libanonskog glavnog grada od dva prijašnja u kojima su 10. listopada ubijene 22 osobe. Svjedoci su u srijedu ujutro čuli eksplozije i vidjeli oblak dima. IDF tvrdi da je gađao postrojenje oružja.

- Hezbolah skriva oružje u podzemnom skladištu u području Dahieha - stoji u njihovom priopćenju, prenosi Sky News.

Inače, napad je izveden neposredno nakon što su SAD postavile ultimatum Izraelu - daju im 30 dana da poboljšaju očajnu humanitarnu situaciju u Gazi ili će se suočiti s prekidom vojne pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 11:00