StoryEditorOCM
Svijetnije izdržao

Diplomatski kanali bruje o ovoj reakciji. Pogledajte trenutak iz publike kada je Biden rekao da je Xi diktator...

Piše Vjesti SD
17. studenog 2023. - 17:06

Američki državni tajnik Antony Blinken nije mogao suspregnuti reakciju nakon što je predsjednik Joe Biden kineskog kolegu Xi Jinpinga nazvao diktatorom. Srećom, u blizini se našla kamera koja je snimila Blinkenovo komešanje i odmahivanje glavom, a snimka je ubrzo krenula kružiti društvenim mrežama.

Nakon četverosatnog sastanka dvojice predsjednika koji se održao u srijedu u San Franciscu, Biden je upitan smatra li Xija i dalje diktatorom s obzirom na to da je taj termin koristio ranije ove godine.

- On je diktator u smislu da je tip koji vodi komunističku zemlju... na temelju oblika vladavine koji je potpuno drugačiji od našeg, rekao je Biden.

Čim je to izustio, Blinken je napravio grimasu, počeo se vrpoljiti i duboko disati, nakon čega je predsjedniku uputio zabrinuti pogled. Kontroverzna izjava uslijedila je dok Amerika i Kina pokušavaju ublažiti svoje razlike.

Xi je Bidenu poručio da bi obje zemlje trebale biti sposobne izdići se iznad međusobnih problema dok pokušavaju oporaviti bilateralne odnose nakon burne godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 10:34