StoryEditor
Svijetzarazio se

Boris Johnson prebačen na intenzivnu: britanskom premijeru se pogoršalo stanje, simptome ima i njegova trudna zaručnica

Piše Zoran Šagolj
6. travnja 2020. - 21:27
IlustracijaAndrew Parsons/AFP

Britanski premijer Boris Johnson primljen je na jedinicu intenzivnog liječenja u bolnici St Thomas' u Londonu, objavio je BBC prije nekoliko trenutaka.

On je zatražio od ministra vanjskih poslova Dominica Raaba da ga zamjenjuje, izjavio je glasnogovornik Vlade.

Prema pisanju Guardiana, Johnson je u intezivnu prebačen oko 20 sati po našem vremenu. Pri svijesti je, ali je ondje prebačen za slučaj da mu bude potreban respirator.

Johnson je jučer hopsitaliziran, i to nakon što se 10-ak dana nosio sa simptomima bolesti Covid-19, prije svega povišenom temperaturom.

- Od nedjelje navečer premijer je bio pod liječničkom skrbi u bolnici St Thomas' u Londonu, u koju je primljen zbog simptoma koronavirusa. Tijekom današnjeg poslijepodneva, stanje premijera se pogoršalo i, prema savjetu njegova medicinskog tima, on je prebačen na jedinicu intenzivne skrbi u bolnici, priopćili su iz ureda britanskog šefa vlade.

Premijer prima izvrsnu skrb i zahvalan je kompletnom osoblju na napornom poslu koji obavljaju, još se dodaje u priopćenju.

Ranije danas se pohvalio 'dobrim raspoloženjem':

- Sinoć sam, po savjetu liječnika, otišao u bolnicu na rutinske testove jer još uvijek imam simptome koronavirusa. U dobrom sam raspoloženju i održavam kontakt sa svojim timom dok zajedno radimo na borbi protiv ovog virusa i čuvamo sve.

Stručnjaci su već upozoravali da postoji rizik od upale pluća kada temperatura traje više od tjedan dana. Ranije informacije govore da je Johnson bio podvrgnut liječenju kisikom, te da je 'riskirao svoje zdravlje' održavajući konstantni rad u izolaciji.

Simptome ima i njegova trudna zaručnica Carrie (32), ali se ona osjeća dobro.

#BORIS JOHNSON#VELIKA BRITANIJA#KORONAVIRUS

Izdvojeno

07. srpanj 2020 05:56