StoryEditorOCM
Svijetsimpatični špijuni

Bjeloruski dužnosnik optužio Pokemone za špijunažu, ovako to tumači: ‘Što mislite gdje ih je bilo najviše u to vrijeme?‘

Piše Vijesti SD
12. rujna 2024. - 06:52

Iako smo do sada mogli čuti brojne izjave o špijunaži, dužnosnik bjeloruskog ministarstva obrane definitivno je otišao korak dalje i za špijunažu okrivio popularnu igricu Pokemon Go.

Gostujući u talk showu u Bjelorusiji, šef odjela za ideološki rad ministarstva Aleksandar Ivanov rekao je da je Pokemon Go instrument zapadnih obavještajnih službi. Potkrijepio je to izjavom da je igrica korištena za prikupljanje informacija o bjeloruskom zrakoplovstvu u blizini Minska prije deset godina, prenosi Dnevni avaz.

"Što mislite gdje je bilo najviše Pokemona u to vrijeme? Na području 50. zračne baze, gdje je pista i gdje ima puno vojne avijacije. Tamo je bilo najviše Pokemona. Nisu li ovo obavještajni podaci?" rekao je.

Ivanov je spomenuo Pokemon Go tijekom rasprave o objektima koji će najvjerojatnije biti meta špijuna.

Igra Pokemon Go nastala je 2016. godine i omogućila je milijunima igrača da na svojim pametnim telefonima pohranjuju tzv. digitalne Pokemone.

Novi korisnici tada su obaviješteni kako mogu pronaći Pokemone u svakom kutu. Općenito, Pokemon je japanska medijska franšiza koja uključuje video igrice, karte za igranje i TV seriju koja je započela davne 1996. godine i bila iznimno popularna.

Pojavljivanje igrice Pokemon Go prethodno su komentirali i iz Rusije te objavili da bi igrica mogla predstavljati sigurnosni rizik, a ruski propagandisti tvrdili su da Pokemon Go predstavlja zavjeru američke obavještajne agencije CIA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 07:04