StoryEditorOCM
Svijet‘metropola mraka‘

Ana je bila u Parizu i jako je razočarana u što se Francuska pretvorila: ‘To su manijaci, u životu ovo nisam doživjela‘

Piše vijesti sd
5. prosinca 2023. - 18:11
‘Kad uđeš na stanicu gdje svi stižu iz te zračne luke, u tom prvom metrou je pravi pakao... Svi viču, guraju se, svađaju i u toj gužvi‘, opisala je Ana Mihajlovski situaciju u pariškom javnom prijevozu (ilustracija)Philippe Lopez/Afp

Posjet Parizu želja je mnogih ljudi, a neki od njih ne ispune svoje želje.

Voditeljicu Anu Mihajlovski opljačkali su u Parizu, gdje je nekoliko dana boravila s kćeri.

Nakon objave na društvenoj mreži detaljno je opisala što se dogodilo tog dana kada joj je ukraden mobitel i kada je "popila" kaznu od 100 eura, piše Blic.

– Prvog dana su nam ukrali novac za metro, ne pitajte kako, a onda su mi naplatili i kaznu od 100 eura zbog lažne karte koju je "asistent" u metrou izvadio iz aparata. Poslije toga su mi ukrali i mobitel koji sam kupila tri dana prije. Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam odlučila ne platiti osiguranje mobitela jer kao tko plaća? Bijesni Srbi u zračnoj luci, revoltirani ponašanjem zaposlenika prema putnicima, objasnili su mi da je Francuska u velikoj krizi i da se doista tako čini. Ni ljepota grada, ni novogodišnja rasvjeta, ni savršeno uređeni izlozi u Lafayetteu nisu pomogli da se otresu osjećaja krize koji vrišti sa svih strana. Ovo je bilo moje malo i moje prvo samostalno putovanje, pa nisam htjela dopustiti da mi glupi mobitel pokvari nekoliko dana, ali s ove udaljenosti - iz sigurnosti moje fotelje, rekla bih da smo se Pariz i ja pozdravili za zadnji put, pa evo da obilježimo - rekla je Ana koja je potom detaljno opisala što se dogodilo.

image

Ana Mihajlovski u Pariz se ne namjerava vratiti

Screenshot Instagram

- Kad uđeš na stanicu gdje svi stižu iz te zračne luke, u tom prvom metrou je pravi pakao... Svi viču, guraju se, svađaju i u toj gužvi dok se pokušavaš sjetiti zone koja ti treba, dođe do ti čovjek, obučen u istu uniformu kao i ovi zaposleni i viče: ‘Hajde, što će ti koja zona, hajde...‘ Ludnica, hoćeš samo glavu izvući. Dakle, ‘zaposlenik‘ izvadi svoju ‘M‘ karticu kojom ‘plaća‘ vaše karte, a zatim vam uzme gotovinu. Da, znam, zvuči glupo, ali u gužvi samo želiš da završi i da si izvan forme, evo ti bubreg, daj mi tu kartu - rekla je Ana.

Voditeljica je istaknula kako je mislila da se kartica samo razmagnetizirala te da će zamjenu pronaći na šalteru informacija, što se nije dogodilo.

- Gore je racija, to je ludnica. Kad ih ljudi vide, počnu trčati dolje. Masovno trče po pokretnim stepenicama gore... Kad te čeka onih pet-šest manijaka gore koji te počnu gurati: ‘Daj mi kartu, kartu‘... ‘Ovo je lažna karta... Kazna od 50 eura po osobi, daj mi 100 eura...‘. Ovo u životu nisam doživjela, ovakav tretman policije sam vidjela samo u New Yorku i više nikad u životu... Manijaci su ti policajci, svi zaposleni u javnim službama. Stavim mobitel u džep samo na trenutak... Tretman na aerodromu, u trgovačkom centru gdje te tjeraju, u restoranu gdje je juha 20 eura, deru se na tebe... Nikad više - rekla je Ana na kraju, piše Blic.

image

Ni ljepota grada, ni novogodišnja rasvjeta, ni savršeno uređeni izlozi u Lafayetteu nisu pomogli Pariđžanima da se otresu osjećaja krize koji vrišti sa svih strana, opisala je Ana

Geoffroy Van Der Hasselt/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:35