StoryEditorOCM
Regijanapeto u srebrenici

Svećenik i načelnik na čelu prosvjeda zbog uhićenja dvojice Srba koji su pucali ispred kuće bošnjačkog povratnika

Piše vijesti sd
8. siječnja 2024. - 06:48
Bosnian police officers close streets while firemen extinguish small hot spots and clear fire site, at the Kvadrant Market, after putting the blaze under control, in Sarajevo on November 5, 2023. Fire broke out in one of the closed selling stands on November 5, 2023. Despite a quick response of Sarajevo fire brigade, fire caught more than dozen neighbouring shops and stands. (Photo by ELVIS BARUKCIC/AFP)Elvis Barukcic/Afp

Ispred policijske postaje u Srebrenici u nedjelju navečer okupila se veća skupina lokalnih Srba sa zahtjevom da se na slobodu puste dvojica uhićenika koji su osumnjičeni da su pucali iz vatrenog oružja dok su prolazili pored kuće bošnjačkog povratnika u Potoćarima uoči pravoslavnog Božića.

Portali u BiH piše da je na prosvjede pozvao lokalni svećenik Srpske pravoslavne crkve Aleksandar Mlađenović i da je nakon okupljanja policija počela "pregovore" sa svećenikom i okupljenima. Goran Aleksić i Nikola Grujičić su imena privedenih u policijsku postaju, prenosi klix.ba.

Okupljenim Srbima ispred Policijske stanice u Srebrenici pridružio se i načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić i njegov zamjenik Momčilo Cvjetinović.

"Građani Srebrenice su došli ovdje pružiti podršku privedenim momcima. Oni su nevino privedeni pod optužbom da su kršili javni red i mir, što oni svakako nisu učinili. I utvrđeno je da nisu! Ovo je kontinuitet kršenja vjerskih sloboda i prava srpskog naroda u Srebrenici", rekao je svećenik Mlađenović.

Načelnik Srebrenice Grujičić je za pritiske na policiju optužio medije iz Federacije BiH i ravnatelja Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića. Podsjetimo, Policijska uprava Zvornik objavila je da su službenici Policijske stanice Srebrenica identificirali i uhitili dvije osobe  iz Srebrenice zbog postoјanja osnovane sumnje da su počinili kazneno dјelo "Izazivanje opće opasnosti“.

U subotu je prilikom prolaska kolone vozila pucano kraj bošnjačkih kuća u Potočarima, a u petak je zabilježen incident u Vlasenici kada su prilikom prolaska kolone vrijeđani bošnjački povratnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:39