StoryEditor
RegijaPREBACIVANJE KRIVNJE

Srpska premijerka Ana Brnabić krivi prosvjednike za širenje koronavirusa u Beogradu. Pokrenuto osam postupaka zbog policijske brutalnosti

Piše PSD.
16. srpnja 2020. - 18:46

Srpska premijerka Ana Brnabić na današnjoj konferenciji Kriznog stožera je izjavila među ostalim i  da je "sada već očigledno i izvan svake sumnje da je rast broja novozaraženih posljedica prosvjeda koje smo imali".

"To je ono što nam dolazi na naplatu, kao što smo i rekli", rekla je ona, dodajući da se situacija u Šapcu i Novom Pazaru smiruje, ali i da je"daleko najveći rast broja zaraženih u Beogradu".

Podsjetimo, Srbija danas broji 13 mrtvih i 383 novozaražene osobe, pozitivne na koronavirus. 

Vezano uz prosvjede u Beogradu, Zoran Pašalić, zaštitnik građana, izjavio je u emisiji Studio N1 Live da je pokenuto osam postupaka zbog policijske brutalnosti. 

"Nije bilo sistemske represije. Prekomjerna upotreba sile bila je pojedinačna, i ona je izazvana napadom na policiju. Treba napraviti jasnu razliku, i ne možemo sve staviti na jednu 'gomilu', pa onda da netko s nje vadi ono što mu je potrebno. Sistemska represija podrazumijeva da na mirne prosvjednike policija reagira silom, bez ikakvog povoda. Prekomjerna upotreba sile podrazumijeva da se prekoračuju sredstva koja su zakonom dozvoljena", objašnjava Pašalić.

item - id = 1032818
related id = 0 -> 1127766
related id = 1 -> 1104730
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 19:59