StoryEditorOCM
Regijauspjela je!

Priča koja otapa i najtvrđa srca: Nina (11) skupila je novce za operaciju oca prodavajući krafne!

Piše Vijesti SD
28. lipnja 2023. - 15:28

Nakon što su brojni regionalni mediji jučer prenijeli vijest o djevojčici Nini Ninković iz Novog Sada koja prodaje krafne kako bi skupila novac za liječenje bolesnog oca, danas su se na društvenim mrežama pojavile snimke na kojima se vide nepregledni redovi ljudi koji stoje u redu za krafne pred njezinim štandom, piše Jutarnji list.

Ninina majka je priopćila da je novac sakupljen te da će Nina još danas prodavati krafne, a onda slijedi put u Moskvu na liječenje njezinog oca.

- Ne bojimo se puta tamo, našli smo ljude koji će nam pomoći. Skupljamo još neke papire i odlazimo tamo da sve predamo i vidimo, a tada ćemo objaviti i u kojoj smo bolnici, a putem društvenih mreža ćemo objaviti i taksativno što koliko košta, te ćemo se svima obratiti ako zatreba novac, a ukoliko bude previše novca, podijelit ćemo ostalim korisnicima fondacije, rekla je Ninina mama za Telegraf.

Djevojčica je oduševila regiju idejom o prodaji krafni kako bi skupila novac za očevu operaciju, a krafne su pekle njezina majka i baka. Nina ih je prodavala po cijeni od 100 dinara (0.85 centi).

Danas je tako velik broj Novosađana čekao u redu da djevojčici pomogne skupiti novac za oca, a osposobljena je i SMS linija za doniranje novca.

- Ja sam prvo htjela prodavati krafne za džeparac. Ali sam se sjetila da bih mogla pomoći tati i da skupimo što prije novac za njegove lijekove. Tako sam počela prodavati zbog njega, ispričala je djevojčica koja je, nakon što se pročulo za sve, prodala i po 500 krafni u jedno poslijepodne, koliko je imala na svom štandu.

Blic je jučer pisao da im sada treba pomoć u pripremi krafni koje se prodaju brže nego što stignu da ih naprave njezina majka, ali po novome i susjede koje su se ponudile da pomognu.

Ninin otac je 2016. godine izgubio vid uslijed ablacije retine. U ožujku se ponovno pojavila ablacija i dijagnosticirana je simpatička oftalmija i panuveitis te Zoran postaje životno ugrožen, navodi Blic.

Nakon liječenja u Srbiji, Zoranu je potrebna pomoć kako bi mogao otići na liječenje u Moskvu. Novčana sredstva su potrebna za daljnju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lijekova, liječenje u zemlji i inozemstvu, kao i za putne troškove i smještaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:53