StoryEditorOCM
Regijapozitivan na kokain

Policajka koja je odala podatke o prometnoj nesreći Vučićevog kuma ostaje u pritvoru: ‘Režimska klika sve zataškava!‘

Piše vijesti sd
5. srpnja 2023. - 21:25

Policajki iz Valjeva produžen je pritvor u trajanju do 30 dana, potvrdio je za beogradski N1 odvjetnik osumnjičene Branko Ivković. Ona je uhićena i određen joj je pritvor od 48 sati zbog sumnje da je zlouporabila službeni položaj kada je podatke iz informacijskog sustava MUP-a Srbije o nesreći u kojoj je sudjelovao Nikola Petrović fotografirala i proslijedila zastupnici u Narodnoj skupštini Srbije Mariniki Tepić, saznaje N1.

"Drugi temelj za određivanje pritvora je utjecaj na svedoke, on je odbačen. Pretpostavka nevinosti je potpuno bačena pod noge, ne postoji više u Srbiji“, istakao je odvjetnik Ivković. On je naglasio da ovo djelo nije zlouporaba službenog položaja.

"Ovakva odluka je totalni nonsens jer žena nikada nije osuđivana, ima besprijekornu karijeru“, naglasio je Ivković.

Policajka je osumnjičena da je zlouporabila službeni položaj tako što je 14. lipnja "iskorištavanjem službenog položaja u tijeku radnog vremena, koristeći svoju prsitupnu šifru, pristupila Jedinstvenom informacijskom sistemu MUP-a Srbije, aplikaciji ‘Dnevnik događaja’ i izvršila pregled događaja u kom su sadržani svi podaci i činjenice događaja od 6.3.2023, a odnose se na prometnu nezgodu u kojoj je jedan od sudionika i Nikola Petrović“.

Ona je, kako se dodaje, nakon toga navedeno isprintala na dva lista A4 formata, listove fotografirala mobilnim telefonom i proslijedila Mariniki Tepić koja ih je 18. 6. objavila na Twitteru.

Pritvor se, kako se dodaje, određuje zbog osobite okolnosti da će osumnjičena ometati postupak utjecanjem na svedoke, kao i da će ponoviti kazneno djelo.

U dokumentu MUP-a koji je Tepić objavila navodi se da je Petrović u trenutku sudara imao 0.41 promil alkohola u krvi, kao i da je bio pozitivan na kokain.

Oglasila se i zastupnica te potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić. Ona je, kako piše danas.rs, izjavila da je policijska službenica iz Valjeva heroj, jer je u javnom interesu reagirala i potvrdila da je kum predsjednika Vučića, Nikola Petrović, bio pozitivan na alkohol i kokain kada je izazvao nesreću.

"Borit ćemo se svom snagom za pravdu za nju i sve policajce koji rade u službi građana i koji ne mogu više trpjeti zataškavanje istine, zaštitu režimske klike i ljudi bliskih Vučiću, dok se uhićuju i pritvaraju oni koji povrđuju istinu“, kazala je Tepić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 11:16