StoryEditorOCM
Regijagdje je vanja?

Makedonija na nogama zbog nestanka tinejdžerice: nije se pojavila na nastavi, telefon joj je ubrzo bio isključen...

Piše Vijesti SD
29. studenog 2023. - 20:14

U Sjevernoj Makedoniji se nastavlja potraga za 14-godišnjom Vanjom Gorčevskom koja je nestala u Skoplju na putu do škole. Od tada se gubi, a policija neumorno traga za djevojčicom, javlja Nova.rs.

Prema podacima policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi fiksni aparatić za zube i ima madež na desnoj strani lica.

U trenutku nestanka bila je odjevena u plavu bluzu, crnu jaknu, crne traperice s džepovima sa strane i bijele tenisice sa smeđim prugama.

Djevojka je iz kuće izašla s ruksakom, a sa sobom je imala iPhone.

U vrlo kratkom roku njen telefon je isključen. Razrednica je je odmah obavijestila majku da djevojčica nije na nastavi, nakon čega je majka odmah prijavila nestanak policiji.

image
Makedonska policija

Vanjin mobitel posljednji je put lociran na Partizanskom odeju kod kafića Broz. No, zaposlenici kafića kažu da nisu ništa vidjeli, policija je uzela snimke s njihovih kamera.

Kako je priopćeno iz tamošnjeg Ministarstva unutarnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku djevojčice. Provjeravaju se svi bliski i dalji kontakti, kao i svi elektronički uređaji kako bi se pronašle informacije koje bi mogle dovesti do nestale djevojke.

“Sjedište je osnovano u Skoplju. Potpuno smo predani pronalasku djevojke. Također smo u stalnom kontaktu s obitelji. Obavljen je niz razgovora s njoj bliskim ljudima i s ljudima za koje mislimo da je bila u kontaktu. Provjeravaju se informacije, video materijali i poduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja", rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Toni Angelovski.

Također, na ulicama glavnog grada Makedonije izlijepljeni su leci s Vanjinim likom.

O nestanku kćeri oglasila se i majka djevojčice na društvenim mrežama. Njezina je objava masovno podijeljena mrežama i preplavljena komentarima. Neki od građana predložili su da se okupe i potraže djevojčicu, kao i da provjere kamere u blizini mjesta gdje je posljednji put viđena, piše Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:40