StoryEditorOCM
Regijaiznad granica

Ljubavna priča Jelene i Mihaela, Srpkinje i Hrvata, užarila internet: ‘Nismo imali pojma kuda bi to moglo odvesti‘

Piše vijesti sd
16. listopada 2023. - 14:17

Ljubav s lakoćom može prelaziti granice. O tome svjedoče osobne priče, ali i društvene mreže.

Instagram stranica "Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG" do sada je iznjedrila mnoge priče o malim - velikim ljudima s prostora bivše Jugoslavije.

Dokaz tome je ljubavna priča Jelene iz Srbije i Mihaela iz Osijeka. On je Hrvat, ona je Srpkinja, upoznali su se slučajno i danas, nakon svih nedaća koje su ih pogodile, jedno za drugo imaju ljubav, podršku i obitelj.

Priča o Jeleni, koja se nakon vrlo teške blizanačke trudnoće koju je jedva preživjela i saznanja da je partner vara, odlučila razvesti, te o Mihaelu koji je bio u toksičnoj emotivnoj vezi koju je jedva prekinuo, ravna je holivudskom blockbusteru. U njihovom slučaju, sa sretnim završetkom, piše Kurir.

"Ja sam Jelena iz Beograda, a on Mihael iz Osijeka. Slučajno smo se sreli, započeli priču i nismo imali pojma kuda bi to moglo odvesti. Razvedena sam, imam tri cure koje su mi nekada bile jedini izvor snage. Jedva sam preživjela rođenje blizanaca, četiri puta se otvorila, izgubila sve organe, reanimirana dva dana i opet preživjela. Zato sam, kada sam saznala za prevare bivšeg muža, znala da moram dalje. Preživjela sam s razlogom, zbog njih troje. Ispod mog osmijeha nije se vidio pakao kroz koji prolazim.

Mihael je imao dugu vezu iz koje nije uspio izaći na vrijeme dok nije ostavila posljedice na njegov psihosocijalni život. I u tom kaosu koji smo živjeli, prepoznavali smo se, čuli, osjetili drugoga, jednostavno kliknuli. Emocije su same po sebi došle i krenulo je naše putovanje od 172 km i jedne granice između. Počelo je u doba drastičnih mjera zbog pandemije, kada se nije smjelo putovati bez posebnog razloga.

‘Što je bolji razlog od ljubavi?‘, upitala sam jednom graničara. I tako su nas pustili. U prvi mah nisam znala što očekivati... Ipak je to Osijek, ratom zahvaćeno područje. Iako kod mene nikad nije postojala podjela po nacionalnosti, znam da je velika vjerojatnost da ću naletjeti na one koji ne misle tako. Njegova obitelj, prijatelji i okolina učinili su me mudrijom. Prihvatili su i zavoljeli mene i djecu svim srcem, što je naravno obostrano. I od neki dan smo zaručeni.

Unatoč daljini, usprkos granici, usprkos tome što ne mogu više rađati... Nas pet smo obitelj i ljubav i spremni smo se boriti do kraja za svoj san i cilj", bile su Jelenine riječi koje su nakon objave na stranici "Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG" izazvale veliki broj pozitivnih reakcija, ali i suza nakon čitanja. Objava koja je podijeljena prošle godine i dalje se dijeli na društvenim mrežama kao simbol istinske i snažne ljubavi, prenosi Kurir.

I očito je tako. Dobre stvari ne zastarijevaju.

image

Novi ljubavni par koji je prešao granicu na Instagram stranici

Instagram official.bih.srb.hr.cg
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 21:33