StoryEditor
RegijaProtivno zakonima

Liječnik iz Hrvatske ilegalno cijepio ljude u BiH, naplaćivao ‘uslugu‘ do dvije tisuće kuna: M. Z. kazneno je prijavljen tužiteljstvu u Banjoj Luci

13. srpnja 2021. - 14:01

Policija u Bosni i Hercegovi i kazneno je prijavila liječnika iz Hrvatske koji je u susjednoj zemlji organizirao cijepljenje protiv koronavirusa i tu uslugu naplaćivao i do dvije tisuće kuna, potvrdili su u utorak iz policijske uprave u Bosanskoj Gradiški.

Liječnik inicijala M.Z. kazneno je prijavljem Okružnom tužiteljstvu u Banjoj Luci.

Policija ga sumnjiči da je protivno zakonima koji su na snazi u BiH, odnosno u Republici Srpskoj, ilegalno organizirao pružanje zdravstvenih usluga i to u mjestu Kobaš kod Srpca. 

Kako je navedeno u policijskom priopćenju, M.Z. je iskoristivši zvanje liječnika opće prakse koje ima u Hrvatskoj osobama u BiH davao cjepivo protiv koronavirusa.

Svoje je usluge naplaćivao u iznosu od 300 do 500 konvertibilnih maraka odnosno 1200 do 2000 kuna.

Sada će se suočiti s optužnicom za neovlašteno pružanje medicinskih usluga.

Cijepljenje protiv koronavirusa u BiH i dalje se odvija sporo jer cjepivo pristiže u malim količinama i uz velike vremenske razmake. U utorak je kao donacija Grčke stiglo 120 tisuća doza cjepiva AstraZeneca.

Do sada je u tu zemlju dopremljeno manje od milijun doza cjepiva pa još nisu cijepljene niti najugroženije kategorije stanovništva.

item - id = 1112389
related id = 0 -> 1147186
related id = 1 -> 1147070
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 10:26