StoryEditorOCM
Regijaeast river

Bosanski je lonac uzavrio! Rusi i Kinezi skinuli BiH s dnevnog reda Vijeća sigurnosti, Schmidt Dodika opisao kao uzročnika najveće krize od Daytona na ovamo

Piše Zoran Šagolj
3. studenog 2021. - 19:17
U pismu visokog predstavnika u BiH, dostavljenom glavnom tajniku UN-a, Milorad Dodik označen je kao glavni uzročnik najveće krize u prvom hrvatskom istočnom susjedstvu od Daytona na ovamo  Darko Tomaš/Cropix

"Ovo je jednako odcjepljenju bez proglašenja", napisao je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt, u svom pismu dostavljenom glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Antóniju Guterresu, a koje je trebalo poslužiti kao temelj za raspravu unutar Vijeća sigurnosti.

Trebalo je, ali nije, jer se u utorak prijepodne po našem vremenu, samo nekoliko sati prije službenog početka, pojavila informacija kako od rasprave tog dana neće biti ništa. Da stvar bude misterioznija, do zaključenja ovog izdanja novi termin još nije bio poznat.

A što je još napisao Schmidt? On je Milorada Dodika u tom istom pismu spomenuo 61 put na 34 stranice i označio kao glavnog uzročnika najveće krize u prvom hrvatskom istočnom susjedstvu od Daytona na ovamo.

"Dodikovi postupci ugrožavaju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 00:40