StoryEditor
PolitikaMINISTAR ZDRAVSTVA

Vili Beroš odgovorio na Grbinovu prozivku: ‘Ako Vam je imalo stalo do boljitka Hrvatske i kvalitetnijeg zdravstva, dignite ruku u Saboru‘

Piše PSD
16. travnja 2021. - 20:08
Na fotografiji: Vili Beroš  Srdjan Vrančić/Cropix

Ministar zdravstva, Vili Beroš, na svojem Facebooku je odgovorio na popodnevni istup Peđe Grbina, čelnika najveće oporbene stranke SDP-a u kojem je Grbin Andreja Plenkovića optužio da je on "kočničar svih reformi".

- Peđa Grbin svojim nekorektnim izjavama iznosi neistine. Kada spominjem prijedlog reforme na premijerovom stolu znači da je reforma u pripremi i radu, a ne da je spremljena u ladicu. Ministar Marić i ja smo na Odboru za zdravstvo rekli sve ono što je bitno za ovaj trenutak i budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava-  napisao je Beroš te dodao kako će Vlada "morati sanirati i breme nasljeđa koje je ostavila SDP-ova vlada poput 6 milijardi kuna manje izdvajanja za zdravstvo u pet godina". 

Peđa Grbin svojim nekorektnim izjavama iznosi neistine. Kada spominjem prijedlog reforme na premijerovom stolu znači da...

Objavljuje Vili BerošPetak, 16. travnja 2021.

- Ova Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem i Ministarstvo zdravstva pokazuju da im je zdravlje hrvatskih građana prioritet. Zato gospodine Grbin, ako Vam je imalo stalo do boljitka Hrvatske i kvalitetnijeg zdravstva, umjesto predizbornih igara i verbalnih eskapada protiv premijera Plenkovića, Vi i SDP dignite sutra ruke u Saboru za reforme koje slijede. Pa da vidimo tko su kočničari!- dovršio je ministar zdravstva. 

U Facebook objavi u kojoj se obratio Andreju Plenkoviću, Grbin je spomenuo i ministra zdravstva. 

- Tvoj ministar Beroš je jučer, dok je mislio da ga kamere ne snimaju, priznao ono što svi znamo: Andrej Plenković je kočničar svih reformi i promjena u Hrvatskoj i glavni razlog zašto ova zemlja ne može krenuti naprijed- napisao je. 

Dragi Andrej, umjesto da se žestiš i kukaš kako oporba ništa ne razumije, odgovori nam zašto držiš prijedlog reforme...

Objavljuje Peđa GrbinPetak, 16. travnja 2021.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2021 04:00