StoryEditorOCM
Politikanove reakcije

Branko Bačić: Milanović sedla konje koji su dokazani gubitnici! Dva puta je jahao na čelu te gubitničke konjice

Piše Sandra Barčot
16. ožujka 2024. - 13:00

I dalje pljušte reakcije na nesvakidašnji potez aktualnog predsjednika Zorana Milanovića da i on osobno uđe u izbornu utrku za mjesto premijera države.

Branko Bačić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja, potpredsjednik Vlade RH i nositelj HDZ-ove izborne liste u X jedinici zaziva Milanovićevu ostavku.

- Svojom najavom ulaska u izbornu utakmicu aktualni predsjednik Republike samo je dodatno homogenizirao naše birače. Nismo iznenađeni i za nas ovaj apsurd koji stvara ne znači ništa. On se već četiri godine proklamira kao jasan oporbeni političar, ali je nevjerojatna količina lakoće kojom razbija Ustav i zadaje jasne ožiljke demokraciji. Zoran Milanović pokazao je da ga nije briga za Hrvatsku, da ga ne interesiraju naši sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini kojima je opet zalupio vrata ulasku na birališta, bitni su isključivo sebični porivi.

Milanović sedla konje koji su dokazani gubitnici! Iza njih je niska izgubljenih izbora, kako onih 2015., tako onih 2016. i 2020. A na čelu te gubitničke konjice dva puta je jahao neuspješni premijer Zoran Milanović. Naši sugrađani znaju da je Hrvatska danas uređenija i razvijenija zemlja nego što je bila 2015. kad je naša Vlada preuzela odgovornost. Ukoliko je Zoran Milanović želio sudjelovati u ovom izbornom procesu, trebao je podnijeti ostavku!

image

Jure Brkan: SDP više ne postoji kao ozbiljna stranka

Ivo RavliĆ/Cropix

U istom tonu zbori i Jure Brkan, saborski zastupnik HDZ-a:

- Jedna stvar nam je prošla jučer ispod radara - SDP je prestao postojati kao ozbiljna stranka. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da bez odluke glavnog odbora i bez razgovora s lokalnim organizacijama dojučerašnji kandidat za premijera na pressici u live prijenosu pozove novoga da ušeta bez da je itko ijednog člana pitao o tome na stranačkim tijelima.

Znači li to da će npr. za lokalne izbore predsjednik SDP-a (ako tada još bude postojao) za ruku dovoditi kandidate za gradonačelnike na live pressice i obznanjivati javnosti tko je kandidat. U svakom slučaju, izbori će pokazati kome građani vjeruju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:52