StoryEditorOCM
Hrvatskaoluja sa sjevera

Veliko nevrijeme stiglo u Hrvatsku: tuča veličine lješnjaka, jaki udari vjetra i obilna kiša. Stvaraju se nove oluje...

Piše L. G./ JL
1. srpnja 2024. - 15:55

 Krak velike oluje nešto prije 15 sati je zahvatio dijelove Zagreba i Zaprešić, tuča je uzrokovala probleme u prometu i klizišta u podsljemenskoj zoni.

 Nešto prije 15 sati tuča je poharala Zaprešić. Građani tvrde da su tuču veličine lješnjaka pratili jaki udari vjetra i obilna kiša, piše Jutarnji list.

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslijepodnevnim satima premjestile su se na sjeverozapad zemlje, a trenutno se kreću prema sjeveroistoku, a ispred njih se stvaraju nove oluje.

Česti pljuskovi i nevrijeme zahvatit će u poslijepodnevnim satima veći dio zemlje. Očekuju se lokalne oluje s udarima munja, pljuskovi, udari vjetra, a ponegdje i tuča, prenosi N1. U Zagrebu je u jednom trenutku zapuhao snažan vjetar, ali situacija se, barem za sada, smirila.

Kako navodi N1 Slovenija, nevrijeme s vjetrom zahvatit će slovensko primorje i veliki dio Istre.

Prema podacima Agencije za zaštitu okoliša (arso), najjače nevrijeme dogodilo se u regiji Dolenjskoj. Tuča je najviše problema stvarala u prometu jer su vozači prijavljivali razbijena vjetrobranska stakla. Mjestimice je tuča bila veličine oraha.

U komentarima objave Neverina možete pogledati snimke iz Slovenije.

Čitateljici N1 Slovenije tuča je razbila vjetrobransko staklo. Kako je rekla, uvjeti kod Novog Mesta prema Zagrebu bili su strašni te su na većini automobila razbijena vjetrobranska stakla. Prema objavama u jednoj Facebook grupi, ljudi su se zaustavljali ispod nadvožnjaka iako je to zabranjeno.

Kako je objavila stranica Neverin, jače nevrijeme iz Slovenije upravo je na ulasku u Hrvatsku, a u Zagrebu je počeo puhati jak vjetar.

Najveća vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme će danas poslijepodne biti u središnjoj Hrvatskoj, javio je ranije DHMZ.

DHMZ i Ravnateljstvo civilne zaštite podigli su stupanj upozorenja za zagrebačku i osječku regiju na najvišu razinu. Što se tiče Zagreba, grmljavinsko nevrijeme s tučom očekuje se iza 15 sati, dok bi Slavoniju oluje mogla pogoditi nešto kasnije.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 16:11