StoryEditorOCM
HrvatskaELVIS BURČUL

Tko je čovjek oko kojega se žestoko svađaju predsjednik Milanović i ministar Banožić: da je ostao na dužnosti možda bi bio promaknut u generala?

Piše Toni Paštar
23. listopada 2021. - 17:23
Elvis Burčul snimljen 2018. godine na svečanosti obilježavanja 24. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije Sv. Valentin i svečanosti imenovanja vojarne imenom 1. hrvatskog gardijskog zboraRonald Gorsic/Cropix

Tko je brigadir Elvis Burčul zbog kojega je predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH verbalno zaratio s ministrom obrane Marijem Banožićem, a posredno i s predsjednikom Vlade i Banožićevim šefom Andrejom Plenkovićem.

O Burčulu nam je ispričao brigadir koji je bio na čelu jedne od službi u Ministarstvu obrane, a u kojoj službi je Burčul bio niži časnik.

Sjećam ga se kao neobično pristojne osobe, vrlo ambicioznog, sklonog izboriti se za naklonost nadređenih, zapravo jednog od u to vrijeme mnogih koji su profitirali u uredima na račun boraca na bojišnici.

On je ipak odskakao u pozitivnom smislu, bio je naočit, rječit, simpatičan i korektan – kaže nekadašnji Burčulov šef i nastavlja: Da se Burčul nije iskazao u borbenim akcijama izravno govore i njegova...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:00