StoryEditorOCM
Hrvatskastiže ponuda

Štrajkaši iz Lidlovih skladišta se sastali s upravom, javila se radnica: ‘Uspjeli smo, dižu nam plaće!‘

Piše Vijesti SD
16. rujna 2023. - 17:21

Radnici Lidlovih skladišta u Jastrebarskom i Perušiću u četvrtak i petak su, kao što smo jučer izvijestili, bili obustavili rad nezadovoljni obračunom plaće za kolovoz.

Štrajk u Lidlu, radnici ogorčeni primanjima i količinom posla. Oglasili se iz tvrtke, objasnili gdje je nastao problem

Portalu Danica nakon toga se javila radnica Lidla i priopćila radosnu vijest – uprava im diže plaće.

U petak su se sastali s predstavnicima poslovodstva koji su im obećali poboljšanje materijalnog statusa. Konkretnu ponudu dobit će idući tjedan.

“Sretni smo jer su nam obećali dići plaću. Ali, čekat ćemo ponudu, da vidimo što nude. Jedno im mora biti jasno: ne odustajemo! Spremni smo i na dugotrajni štrajk“, rekla je za portal Danica radnica Lidla sinoć.

Prema infromacijama portala Danica, radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto, i to za rad od 9,5 sati dnevno. Pogodilo ih je to što su nekim radnicima plaće bile niže nego početkom godine, unatoč povećanom opsegu posla.

Iz Lidla su kasnije u petak potvrdili da je dio njihovih radnika obustavio rad jer su nezadovoljni plaćama za srpanj i kolovoz.

“Naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima.

Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu”, tumače u Lidlu.

Takav dobrovoljni bonus, zaključuju, isplatili su i početkom ove godine kada su zaposlenicima standardno uz 13. plaću dodatno isplatili i 14. plaću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:38