StoryEditorOCM

Spajić: Neka Pupovac vrati novac za Novosti koje pljujuju po Hrvatskoj i s tih 600.000 eura pomozite stradalim Srbima

Piše vijesti sd
17. svibnja 2023. - 14:53
Daniel Spajić iz DP-a: Ne može taj novac Pupovac koristiti za pljuvanje po hrvatskoj državi, a dobiva ga iz hrvatskog proračunaDamjan Tadić/Cropix

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Daniel Spajić zatražio je danas u saboru da Ministarstvo financija naloži povrat u državni proračun sredstva koja se izdvajaju za tjednik Novosti ili će on podnijeti zahtjev DORH-u, a neka se taj novac da stradalim Srbima u poplavi.

Tijekom slobodnih govora u nastavku sjednice Hrvatskog sabora, Spajić (DP) je najavio da će - ako Ministarstvo financija u roku od sedam dana ne naloži da se vrate u državni proračun sredstva koja se iz proračuna daju za tjednik Novosti - on osobno idući tjedan podnijeti zahtjev DORH-u, u kojem će to zatražiti - javlja Index.

"Pomozite Srbima koji su sada nastradali u poplavama, neka Pupovac obnovi neku kuću na Banovini. Ali ne može taj novac koristiti za pljuvanje po hrvatskoj državi, a dobiva ga iz hrvatskog proračuna", poručio je.

Smatra kako postoje tri tijela koja mogu zatražiti da se u proračun vrati 600.000 eura -  Savjet za nacionalne manjine, Ministarstvo financija te Državna revizija. Naime, Savjet za nacionalne manjine je Srpskom narodnom vijeću (SNV) dodijelio 767.8 tisuća eura, od čega 600 tisuća eura za tjednik Novosti.

Na taj Spajićev govor reagirala je zastupnica Radničke fronte, Katarina Peović, rekavši da je povrijeđen saborski Poslovnik i da je predsjednik sabora Gordan Jandroković trebao Spajići oduzeti riječ zbog huškanja. 

Jandroković joj je odgovorio kako je Spajić govorio o tjedniku Novosti, a ne generalno o Srbima, i u govoru nije bilo pozivanja ni na kakvu mržnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 12:50