StoryEditorOCM
Hrvatskapotvrdio na pressici

Plenković o prijetnjama koje je dobio preko frizera: ‘Ima tko će brinuti o tome...‘

Piše Vijesti SD
27. veljače 2024. - 12:13
Zagreb, 220224. NSK. Hrvatske bratske zajednice 4. Izjava premijera Andreja Plenkovica nakon redovite sjednice Vlade Republike Hrvatske.Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je Državni zavod za statistiku objavio nove podatke o rastu BDP-u, novinarima se, uoči sastanka Odbora Hrvatska - Italija, obratio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Plenković je rekao kako već 12. kvartal zaredom bilježimo pozitivna kretanja rasta BDP-a. Podsjetimo, najnoviji podaci govore da je hrvatsko gospodarstvo poraslo za 4,3 posto na godišnjoj razini.

Poručio da je na “treći najbrži rast u EU-u” utjecao nastavak rasta potrošnje kućanstava, rast plaća i trovine na malo i dobra situacija na tržištu rada. Spomenuo je i nastavak investicija iz proračuna i državnih poduzeća i NPPO, prenosi N1.

Plenković je odgovorio i na pitanje o navodnim prijetnjama koje je dobio preko frizera:

- Ništa to. Takve stvari se stalno događaju, ali se ne pušta uvijek u medije. To su ljudi koji imaju kreativne trenutke u pisanju takvih pisama, ima tko brine o tome, rekao je.

Na druga pitanja novinara o ministrici kulture, Plenković je odgovarao kako je odradila sjajan posao.

- Nikakav financijski interes EU-a nije povrijeđen. Da li oni žele sebi protegnuti nadležnost, vjerojatno žele. Mene više zanima zašto. Ako su vidjeli da nema interesa, mogli su to sami vratiti USKOK-u. … Promislite malo, rekao je premijer na pitanja o aferi s Geodetskim fakultetom koju istražuje i Ured europskog tužitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:11